ΤΟΠΙΚΑ

Επιβάτης τα έβαλε μόνη της με αεροπορική-κολοσσό και κέρδισε

Επιβάτης τα έβαλε μόνη της με αεροπορική-κολοσσό και κέρδισε

Γυναίκα που εκπροσώπησε τον εαυτό της στο δικαστήριο χρησιμοποιώντας νομοθεσία 80 ετών, κέρδισε την British Airways σε δικαστική διαμάχη για vouchers.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Τζένι Μπάρμπερ, έκλεισε δύο πτήσεις μετ′ επιστροφής για την Ιαπωνία που αναχωρούσαν τον Μάιο του ίδιου έτους, αλλά οι πτήσεις αναβλήθηκαν αργότερα λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η British Airways της προσέφερε αποζημίωση με τη μορφή ταξιδιωτικών κουπονιών, αλλά η κ. Μπάρμπερ ήθελε πίσω τα χρήματά της, κάτι που η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε. Εκπροσωπώντας τον εαυτό της, η προσέφυγε κατά της BA στο δικαστήριο και κέρδισε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

«Αν είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που δεν είναι επαγγελματίας νομικός, το να αντιμετωπίσεις κάποιον όπως η British Airways είναι τρομακτικό», είπε. Ωστόσο, κατάφερε να νικήσει τον κολοσσό των αεροπορικών εταιρειών στο δικαστήριο χρησιμοποιώντας έναν νόμο του 1943.

Αρχικά ζήτησε vouchers αξίας ίσης με το αντίτιμο των εισιτηρίων που είχε αγοράσει, αφού η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της προς ξένους ταξιδιώτες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Η απογοήτευσή της ξεκίνησε, όταν ο προτιμώμενος προορισμός της, η Ιαπωνία, δεν άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους επισκέπτες τόσο γρήγορα όσο άλλα έθνη. Ετσι, όπως είπε, τα vouchers θα της ήταν άχρηστα, εφόσον δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκεί που είχε αρχικά την πρόθεση. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, με τα σύνορα της Ιαπωνίας ακόμα κλειστά, έθεσε το ζήτημα στην BA και ζήτησε επιστροφή χρημάτων, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

Η γυναίκα πέρασε περίπου 12 μήνες – το μεγαλύτερο μέρος του 2021 – προσπαθώντας να πείσει την ΒΑ να επανεξετάσει το αίτημά της. Οταν οι επαναλαμβανόμενες προσεγγίσεις στην αεροπορική εταιρεία απέτυχαν, αποφάσισε να ασκήσει νομική προσφυγή – καταθέτοντας αγωγή τον Φεβρουάριο του 2022, με την υπόθεσή της να εκδικάζεται τελικά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπεσε πάνω σε μια νομοθεσία που έλεγε ότι επειδή η πώληση αφορούσε κάτι που στη συνέχεια ήταν αδύνατο να παραδοθεί – χωρίς δική της υπαιτιότητα – δικαιούταν νόμιμα τα χρήματά της πίσω.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Worcestershire, στις 20 Ιανουαρίου, όπου επιδικάστηκε στην ενάγουσα το ποσό των 2.523,42 λιρών για την κάλυψη των εισιτηρίων της πτήσης μαζί με τους τόκους μέχρι την ημερομηνία της απόφασης και τα δικαστικά έξοδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.