ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του πρέσβη της Βραζιλίας στη Μύκονο και εποικοδομητική συνάντηση

Επίσκεψη του πρέσβη της Βραζιλίας στη Μύκονο και εποικοδομητική συνάντηση

Η Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την νησιωτική περιφέρεια Σάντα Καταρίνα αλλά και των νησιωτικών Δήμων, το αντικείμενο της επίσκεψης του Βραζιλιάνου Πρέσβη στην Μύκονο.

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας κ. Cesario Melantonio Neto, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να επισκεπτεί την Μύκονο και την Δήλο, ώστε να διαπιστώσει από κοντά το ευρύ φάσμα των συνεργασιών τόσο σε Τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Στην ατζέντα της συνάντησης οι φιλικές σχέσεις των δύο Χωρών Ελλάδος και Βραζιλίας αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε Ευρωπαικό και Διεθνές Επίπεδο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στην κορυφή της συζήτησης την προοπτική της Αδελφοποίησης των δύο Περιφερειών της Σάντα Καταρίνα και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των νησιωτικών Δήμων της Μυκόνου και της Φλοριανόπολις,β πρωτεύουσας της πολιτείας που μάλιστα έχει ιδρυθεί από Καστελοριζιούς, που έρχεται σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτική της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βραζιλία, μιας και η Σάντα Καταρίνα αποτελεί νησιωτική Περιφέρεια με κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σάντα Καταρίνα με πληθυσμό 6.3 εκ αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα Τουριστικά κέντρα της Βραζιλίας και πόλο έλξης διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «Οι βασικές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης μεταξύ των λαών μπορεί να εστιαστεί σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Η συμμετοχή Θεσμών και πολιτών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μίας διαχρονικής συνεργασίας που θα αδελφοποιήσει τους λαούς των περιοχών μας. Μάλιστα δράσεις και συνεργασίες στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες αλλά και αμοιβαίες συνεργασίες στις κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη των κοινωνιών μέσα από την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και οριοθέτηση κοινών στόχων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το τοπικό κοινοβούλιο της Σάντα Καταρίνα όπου και έθεσε το αίτημα της αδελφοποίησης πριν περίπου 1.5 μήνα, επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα στις 05 Σεπτέμβρη καλεσμένος του Πρέσβη για τον εορτασμό του Brazilian National Day, ενώ προσκάλεσε στην Σίφνο την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο φεστιβάλ γαστρονομίας του Τσελεμεντέ.
Παρών στην συνάντηση και ο Ambassador του Ελληνοαμερικανικου Επιμελητηρίου κ Σκαγιάς ο οποίος δήλωσε ότι « Στόχος μας, ως τοπική κοινωνία, είναι να προσφέρουμε τις προυποθέσεις εκείνες μίας καινούργιας συνεργασίας, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μία νέα αγορά, ανεκμετάλλευτη μέχρι και σήμερα που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές. Ούτως η ή άλλως η Βραζιλία, η ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διαχρονικές σχέσεις φιλίας με την Μύκονο και τις Κυκλάδες».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.