ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επίσκεψη του γερμανού Πρέσβη
κ. Γενς Πλότνερ στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Γενς Πλότνερ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρέσβηςσυναντήθηκε με τη διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου όπου ενημερώθηκε αρχικά για τονθεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, τις υπάρχουσες υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, καθώς και το πώς σκοπεύει να τις αξιοποιήσει και να τις μετουσιώσει σε ενέργειες για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Νομό των Κυκλάδων.

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψή του και τη συνάντησή τους για δεύτερη φορά, μετά την πρόσκλησή του να παραστεί στην επίσημη εκδήλωση αντικατάστασης του γερμανού Υφυπουργού Ανάπτυξης και εντεταλμένου στην Ελλάδα κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ από τον κ. Ν. Μπάρτλε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδωνενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πλότνερ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ιδιαίτερα στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας και αφορούν τη μείωση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων των νησιών και τη σταδιακή μετατροπή τους σε «πράσινα» με γνώμονατην οικονομική ανάπτυξη των Κυκλάδων μέσω της ενεργής και ισότιμης συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών, την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους και όλα αυτά με σεβασμό στο Κυκλαδικό τοπίο και περιβάλλον.

Επίσης, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Κυκλάδων γύρω από τον τομέα της Γαστρονομίας, ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως μέσα από το Δίκτυο Aegean Cuisine, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται και αναπτύσσεται στις Κυκλάδες με τη δημιουργία του cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας.

Ο κ. Πλότνερ δήλωσε φανερά εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομώντου Επιμελητήριου. Στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του portal και τόνισε τη σημασία του για τη ενίσχυση του τουρισμού όλο τον χρόνο, σε συνδυασμό και με την αυθεντική εμπειρία που προσφέρει το πρόγραμμα του Δικτύου AegeanCuisine. Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε το θέμα της ενέργειας, καθώς ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου ενώ ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος για τις νέες τεχνολογίες που συνεχώς εξελίσσονται στον τομέα αυτόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.