ΤΟΠΙΚΑ

Τα έκαναν θάλασσα στην θητεία τους στον Δήμο και ζητάνε και τα ρέστα από τον δήμαρχο

Τα έκαναν θάλασσα στην θητεία τους στον Δήμο και ζητάνε και τα ρέστα από τον δήμαρχο
Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί ο τρόπος που επέλεξαν να αποχωρήσουν από την πλειοψηφική παράταξη συμβούλοι στη Μύκονο

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να εκφράσουν την αντίθεση τους περίπου πέντε μήνες! πριν τις δημοτικές εκλογές και μετά από τεσσεράμησι χρόνια θητείας στον δήμο Μυκόνου και δίπλα στον σημερινό δήμαρχο  Κωνσταντίνο Κουκά, προκάλεσε την θυμηδία αλλά και τον προβληματισμό για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την εμπλοκή τους στα κοινά ορισμένοι στη Μύκονο.

Κοινοτικοί σύμβουλοι που με μια επιστολή παρωδία θυμήθηκαν μετά από σχεδόν πέντε χρόνια θητείας ότι δεν συμφωνούν  να συνεργαστούν με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά την ίδια ώρα που τόσα χρόνια ψήφιζαν σωρηδόν όλες τις αποφάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και τις άδειες της μουσικής καθώς πολύ μεγάλη συζήτηση είχε επιφέρει το θέμα.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος αντιμετώπισε με πολιτικό πολιτισμό και  αισθητική υψηλού επιπέδου τις παραιτήσεις και τις επιστολές  καθώς δεν απάντησε στις αιτιάσεις, είναι τουλάχιστον προκλητικό σύμβουλοι που είχαν καίρια πόστα στο δήμο Μυκόνου ψήφιζαν τα πάντα, δεν αντέδρασαν ποτέ  και που τα έκαναν θάλασσα στους τομείς  ευθύνης τους να ζητάνε και τα «ρέστα» στο φινάλε της δημαρχιακής θητείας επειδή προφανώς και βρήκαν άλλη στέγη.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αντιδημάρχου κυρίου Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου που τυχαίως(;)και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Βερώνη αποχώρησε από την δημοτική πλειοψηφική παράταξη του Κουκά με παραίτηση χωρίς να κάνει δημοσίως γνωστούς τους λόγους.

Έχει ενδιαφέρον η περίπτωση Παναγιωτακόπουλου στην Μύκονο γιατί στο τέλος της ημέρας ο καθένας πρέπει να κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του και παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Μυκόνου δεν ζήτησε όπως όφειλε να το κάνει τις εξηγήσεις νωρίτερα προσπάθησαν να τον φέρουν και σε θέση απολογούμενου, συνεργάτες του που δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε σε νευραλγικούς τομείς, ψήφιζαν τα πάντα, συμφωνούσαν σε όλα , δεν αντέδρασαν ποτέ και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί του.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια να μάθουμε κάποια στιγμή τι αναφέρει η επιστολή της παραίτησης του αντιδημάρχου κ.Παναγιωτακόπουλου εκ των στενών συνεργατών του δημάρχου Μυκόνου και ποιος είναι ο λόγος της αποχώρησης του και αυτό γιατί είχε σημαντικές αρμοδιότητες στον Δήμο με θέση ευθύνης αλλά και γιατί αν διαφωνούσε γιατί δεν παραιτήθηκε έγκαιρα;

 

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο ορισμένα λαβράκια σχετικά με τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου μέχρι πρότινος κυρίου Παναγιωτακόπουλου και έχει  ενδιαφέρον να της παραθέσουμε.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι στα δυο μεγάλα ζητήματα του νησιού που το ταλανίζουν αυτό της ηλεκτροδότησης και της ασφάλειας υπεύθυνος από την δημοτική αρχή ήταν ο ίδιος αλλά πάντα η απουσία του αισθητή.Καμία παρέμβαση, καμία δήλωση, καμία εμπλοκή στα θέματα.Τι ακριβώς έκανε αλήθεια και ποιος ο ρόλος του;

Αυτος που έτρεχε σε καθημερινή βάση για τα θέματα αυτά ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος που καθημερινά παλεύει για την επίλυση τους.

Πάμε παρακάτω…

Ο κ.Παναγιωτακόπουλος ήταν μεταξύ άλλων υπεύθυνος.

1)Για  τον ηλεκτροφωτισμό των  δημοτικών οδών στο νησί ενώ είχε μια σειρά και άλλες αρμοδιότητες.

Με τα κεριά κυκλοφορούσαν στο δρόμο και στις πλατείες ντόπιοι και επισκέπτες το καλοκαίρι ενώ κινδύνευσε να  εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Μύκονος με την τραγική κατάσταση στην διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που το νησί βυθίζονταν στο σκοτάδι.

Χαρακτηριστικά οι αρμοδιότητες Παναγιωτακόπουλου.

 

 

2)Ο κ.Παναγιωτακόπουλος είχε την ευθύνη για την πρόληψη της παραβατικότητας στο νησί και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υπηρεσιών φύλαξης καθώς και την επικοινωνία με τα σώματα ασφαλείας.

 

Ο δήμαρχος έτρεχε στην Αθήνα και την ΓΑΔΑ τον κύριο Παναγιωτακόπουλο δεν τον είδαμε ποτέ δίπλα του.

Πανελλήνιο θέμα έγινε η Μύκονος, χαμός όλοι συζητούσαν την ασφάλεια στο νησί  και η τραγική  ειρωνία είναι ότι έτρεχε και δεν έφτανε ο δήμαρχος της Μυκόνου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με το θέμα της ασφάλειας  και της παραβατικότητας.Ήταν  το σοβαρότερο πρόβλημα γιατί πολύ απλά οι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Κουκά δεν προσέφεραν αποτελεσματικό έργο στον τομέα ευθύνης τους και ήταν εξαφανισμένοι χωρίς καμία παρέμβαση.

Δείτε χαρακτηριστικά μέρος των αρμοδιοτήτων του κυρίου Παναγιωτακόπουλου.

Οι επιστολές παραίτησης των κοινοτικων συμβούλων είναι μνημείο και κάθε σχόλιο είναι περιτό καθώς οι κύριοι αυτοί μετά από σχεδόν πέντε χρόνια κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να έχουν καλή συνεργασία με τον δήμαρχο την ίδια ώρα που ψήφιζαν τα πάντα και συμφωνούσαν σε όλα.

Νωρίς το θυμήθηκαν και αφού περίμεναν καρτερικά να μάθουν ποιος θα είναι αντίπαλος του σημερινού δημάρχου στις επόμενες εκλογές να κάνουν αντίσταση.

Ο  καθένας βέβαια έχει δικαίωμα να πολιτευτεί με όποιο τρόπο θέλει και να εκτεθεί στους πολίτες αλλά πάει πολύ ο πολιτικός καιροσκοπισμός να βρίσκεται στο μεγαλείο του και να νομίζουν ότι ο κόσμος ξεχνάει.

Όσο για πολιτική στρατηγική είναι για σεμινάριο  αν διαβάσετε τις επιστολές παραίτησης καθώς και ο πλέον ανυποψίαστος καταλαβαίνει τι έχει γίνει.

Αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο αλλά άργησαν να το εκφράσουν και τα επιχειρήματα δεν πείθουν πλέον.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.