BUSINESS

Επιδοτήσεις έως 200.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των μεσαίων επιχειρήσεων

Επιδοτήσεις έως 200.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των μεσαίων επιχειρήσεων
Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» του ΕΠΑΝΕΚ

Επιδοτήσεις έως 200.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό των μεσαίων επιχειρήσεων

Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» του ΕΠΑΝΕΚ, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων, επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και στην υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης και πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης έχουν κλείσει τουλάχιστον 3 διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας και διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ, ενώ αφορά την επιδότηση με ποσοστό 50% επενδυτικών σχεδίου εκσυγχρονισμού από 50.000 έως 400.000 ευρώ.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων έως την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού της δράσης, ο οποίος ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευση της πρόσκλησης. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής του επενδυτικού σχεδίου.

Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια αφορούν -κατά προτεραιότητα- τους τομείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ):

– Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
– Ενέργεια
– Εφοδιαστική Αλυσίδα
– Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
– Περιβάλλον
– Τουρισμός
– Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
– Υγεία
– Υλικά – Κατασκευές.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

– Να έχουν την ιδιότητα της μεσαίας επιχείρησης, σύμφωνα με τη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ (Παράρτημα VII «Ορισμός Προβληματικής Επιχείρησης»)

– Να λειτουργούν νόμιμα διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας

– Να λειτουργούν ως Α.Ε, Ε.Π.Ε, Ο.Ε., Ε.Ε., Ι.Κ.Ε., Ν.Ε.Π.Α., Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016, Συνεταιρισμός και να τηρούν ή να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν εφόσον εγκριθούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν.4308/2014

– Να υποβάλλουν στα επενδυτικά σχέδια δαπάνες που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

– Να πραγματοποιήσουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ., αποκλειστικά σε μία μόνο Περιφέρεια.

Οι επιδοτούμενες δαπάνες αφορούν:

– Μηχανήματα – Εξοπλισμός, μέχρι 100% του επενδυτικού σχεδίου

– Συστήματα Πιστοποίησης – Διαχείρισης Ποιότητας, Σχεδιασμός, Τυποποίηση και Πιστοποίηση Προϊόντων μέχρι 100% του επενδυτικού σχεδίου

– Μεταφορικά μέσα

– Σύνταξη και παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου

– Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέο προσωπικό).

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, ενώ η περίοδος υλοποίησης της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους (24) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.