ΤΟΠΙΚΑ

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρυφωνος

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρυφωνος

“Φύλαττε ἐκ βλάβης τε καὶ φθορᾶς, ἡμῶν τὰς ἀμπέλους, καὶ τοὺς κήπους καὶ τὰ φυτά, ὡς μεγίστην χάριν, λαβὼν παρὰ Κυρίου, καὶ δίωκε θηρία Τρύφων τὰ φθείροντα”.

Την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος εόρτασαν, για τριακοστή χρονιά, οι οπωροκαλλιεργητές της νήσου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς. Προ του πέρατος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού και ανεγνώσθησαν οι ευχές του Αγίου και οι πιστοί προσκύνησαν το τεμάχιο αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου Του. Στο σύντομο κήρυγμά μας μιλήσαμε για την απλότητα της ζωής του Αγίου που πρέπει να είναι παράδειγμα για την ζωή των Χριστιανών αλλά και για την αταλάντευτη πίστη του, πίστη μέχρι θανάτου. Ευχαριστήσαμε όλα τα μέλη του Συλλόγου των οπωροκαλλιεργητών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Δαμιανό Γρυπάρη και την σύζυγό του και πρώην Δήμαρχο, κ. Ειρήνη που καθιέρωσαν την εορτή του Αγίου ως προστάτη του Συλλόγου και την μέριμνα της Θ. Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της εορτής, μοιράσαμε κατά το έθος πορτοκάλια και στα προπύλαια του Ναού, προσέφεραν πλούσια δοχή με παραδοσιακά εδέσματα. Χρόνια πολλά και ευλογημένος ο Φεβρουάριος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.