ΤΟΠΙΚΑ

Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια: Οι γνωστές παθογένειες της χειμερινής περιόδου

Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια: Οι γνωστές παθογένειες της χειμερινής περιόδου

Το γνωστό πρόβλημα με τα δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, το οποίο παρουσιάζεται κάθε χειμερινή περίοδο, κάνει και φέτος την εμφάνισή του αρκετά εμφατικά στο ξεκίνημα του νέου έτους. Οι συμβάσεις των εταιριών που δρομολογούσαν τα πλοία τους στις τοπικές γραμμές, ολοκληρώθηκαν και δεν είχε υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε τα νησιά να μη μείνουν χωρίς καράβια και επικοινωνία.

Περίπου τα ίδια προβλήματα είχαν εμφανιστεί και την περσινή χειμερινή περίοδο και την προπέρσινη, αλλά και όλες τις προηγούμενες, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και υπουργών.

Όπως έκανε γνωστό με χθεσινή του ανακοίνωση, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά για άμεση ρύθμιση του προβλήματος με υπογραφή δύο νέων συμβάσεων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Hellenic Sea Ways και SAOS Ferries, ούτως ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Λεονταρίτη, στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων πρόκειται να δρομολογηθεί το ταχύπλοο Hellenic Highspeed, το οποίο έχει εμφανιστεί ξανά στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τα τελευταία χρόνια με συνεπέστατη παρουσία και καλή ποιότητα

Επίσης και πάντα σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στη γραμμή των Ανατολικών Κυκλάδων θα δρομολογηθεί πλοίο της εταιρείας SAOS Ferries. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι το μικρό συμβατικό πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ που μέχρι πρότινος εκτελούσε δρομολόγια στην εσωτερική γραμμή των Δωδεκανήσων και στο παρελθόν έχει δρομολογηθεί ξανά στις Κυκλάδες. Εκτός και αν η ενημέρωση από το υπουργείο, αφορά το ταχύπλοο «Nissos», το οποίο αποτελεί νέο απόκτημα της SAOS Ferries από την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση που πρόκειται να δοθεί θα είναι προσωρινή και όχι μόνιμη, καθώς οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν μικρή διάρκεια. Το μεγάλο ζητούμενο για τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες, είναι η εξασφάλιση πολυετών συμβάσεων με αξιόπλοα πλοία, σταθερές συγκοινωνίες χωρίς διαστήματα διακοπών και περικοπών δρομολογίων, όπως δυστυχώς συμβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.