ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Eνδιαφέρον από την νορβηγική Equinor για να δημιουργήσει πλωτό αιολικό πάρκο ανοιχτά της Μυκόνου

Eνδιαφέρον από την νορβηγική Equinor για να δημιουργήσει πλωτό αιολικό πάρκο ανοιχτά της Μυκόνου
Μεταξύ Μυκόνου-Σύρου και Τήνου το ενδιαφέρον για αιολικό πάρκο

Ο νορβηγικός πετρελαϊκός και ενεργειακός κολοσσός Equinor φαίνεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον προκειμένου να δημιουργήσει πλωτό αιολικό πάρκο στην Ελλαδα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταξύ της Τήνου, της Σύρου και της Μυκόνου.

Η Equinor θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή να χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια ως ακρογωνιαίο λίθο για την παραγωγή ενέργειας καθώς και για την ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ συγχρόνως θα προωθηθεί η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον νορβηγικό πετρελαϊκό και ενεργειακό κολοσσό οι άνεμοι που πνέουν στα ανοιχτά των ακτών της Ελλάδας, τα βαθιά ύδατα της χώρας, οι λιμένες και η ναυτιλιακή της παράδοση την καθιστούν ιδανική για την ανάπτυξη πλωτών αιολικών πάρκων. Συγχρόνως κρίνεται αναγκαία η χρήση αιολικής ενέργειας προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει στους στόχους που έχει θέσει για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Εθνικό της Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για την Συμφωνία των Παρισίων.

Η Equinor αναμένεται να παρουσιάσει το επενδυτικό της πλάνο για το αιολικό πάρκο στην ελληνική κυβέρνηση στις 12 Απριλίου.

Φωτό: Equinor

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.