ΤΟΠΙΚΑ

Ένα έργο ετών και πνοής για το νησί παίρνει «σάρκα και οστά»

Ένα έργο ετών και πνοής για το νησί παίρνει «σάρκα και οστά»
Στην τελική ευθεία η μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού Μυκόνου
Σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» η προκήρυξη για την μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) της Μυκόνου, με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, που θα διαμορφώσει και ρυθμίσει την εικόνα και το βηματισμό του νησιού για τα επόμενα χρόνια, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών, καθώς και την ιδιαίτερη αναπτυξιακή και κοινωνική σημασία ενός εξειδικευμένου και επίκαιρου σχεδιασμού που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Μυκόνου, διορθώνει αδικίες και κατά προτεραιότητα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και σέβεται το περιβάλλον και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού μας.
Καθότι αυτή η εξέλιξη δικαιώνει την απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας και το αίτημα της Δημοτικής μας αρχής θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιτην πολιτική ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος και ειδικά τον υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό για τη συνεισφορά τους και το ενδιαφέρον τους. Με συνέργειες και ευθύνη θα κατορθώσουμε να οργανώσουμε και να αποτυπώσουμε τη Μύκονο που οραματιζόμαστε ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός παγκόσμιου τουριστικού προορισμού“, αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κουκάς.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.