ΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους και χαλάζι φέρνει η «Genesis»

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους και χαλάζι φέρνει η «Genesis»

Ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκινούν στη χώρα, με την ΕΜΥ να αναβαθμίζει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί
στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία “Genesis” η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Από το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

Την Παρασκευή (10-06-2022)

 

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (11-06-2022)

α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.