ΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

1. Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 12ωρα ύψη υετού από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Τρίτης , όπου διακρίνονται με σκούρο πορτοκαλί χρώμα οι περιοχές που προβλέπονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Στην πρώτη φάση που το σύστημα κινείται καθαρά ανατολικά επηρεάζει σχεδόν όλα τα δυτικά τμήματα της χώρας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κυρίως στα βορειοδυτικά . Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι το σύστημα κινείται γρήγορα και παρότι σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν σήματα για μεγάλα ύψη βροχής , δεν αποκλείεται η ραγδαιότητα των φαινομένων να είναι μεγάλη.

Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζονται τα 24ωρα ύψη βροχής που εκτός από τις περιοχές της δυτικής Ελλάδος περιλαμβάνουν το Ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες την Κρήτη και μέρος της Δωδεκανήσου.

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο 24ωρος υετός της Τετάρτης.

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

news247.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.