ΤΟΠΙΚΑ

Κουκάς:«Κάνουμε πράξη όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Μυκόνου»

Κουκάς:«Κάνουμε πράξη όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Μυκόνου»
Άρχισαν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στην περιοχή των Μύλων

Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης και ανάδειξης του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων και της γύρω περιοχής  ξεκίνησε.

Με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα, στον μνημειακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής θα διαμορφωθεί ένας χώρος, που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση και τη διαμονή των κατοίκων και επισκεπτών στο χώρο, θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, θα οργανώσει περιορισμένες θέσεις στάθμευσης και θέσεις για ΑμεΑ, θα ορίσει πεζοδρόμια και μονοπάτια, και θα οριοθετήσει με ήπιο τρόπο τις χρήσεις αναψυχής και πρασίνου.

Τονίζει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς χαρακτηριστικά:«Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης και πέρα από τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου θα πετύχουμε τη συνολικότερη αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση του κέντρου της Μυκόνου.

Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα διεκδικήσαμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, όπως και υποσχεθήκαμε προεκλογικά, κατορθώσαμε και λάβαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και έτσι ικανοποιούμε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Κι αυτό είναι ενα πρώτο βήμα, μιας και στο μέλλον θα αναμορφωθεί η ευρύτερη περιοχή καθώς θα έχουν λυθεί λειτουργικά θέματα των κατοίκων.

Με πράξεις στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα του τόπου μας.»

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.