ΤΟΠΙΚΑ

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Βραχυκύκλωμα η αιτία – Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα!

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Βραχυκύκλωμα η αιτία – Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα!
Το νέφος είναι τοξικό και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό» σύμφωνα με το Forecast Weather Greece

Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπροπυργο ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικήςη αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.

Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Φωτιά (1)

Υπό έλεγχο η φωτιά 

Υπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί η πυρκαγιά, ενώ στο  έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα με τη συνδρομή δύο ειδικών πυροσβεστικών οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεων της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Ανακοίνωση για την τοξικότητα του νέφουςέβγαλε και το Forecast Weather Greece, προειδοποιώντας τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους για αποφυγή αναπνευστικών δυσκολιών κυρίως οι έχοντες καρδιοαναπνευστικα προβλήματα.
Πηγή protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.