ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκαν επενδύσεις για πεντάστερα ξενοδοχεία στη Μύκονο

Εγκρίθηκαν επενδύσεις για πεντάστερα ξενοδοχεία στη Μύκονο

Με 16 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα νησιά των Κυκλάδων έκλεισε το 2023, με νέα 5άστερα και 4άστερα να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος.

Δείτε αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το bizness.gr, τις 16 νέες επενδύσεις:

 • Στα σκαριά βρίσκεται νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Σχοινούσα. Το έργο αφορά στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών σε όμορα οικόπεδα, οικογενειακής ιδιοκτησίας, στην περιοχή Φουντάνα, στη Σχοινούσα. Συγκεκριμένα, με τα επιμέρους έργα στα πέντε οικόπεδα που απαρτίζουν την έκταση, συνολικής επιφάνειας 27,6 περίπου στρεμμάτων, πρόκειται να ανεγερθεί 5άστερο ξενοδοχείο, καθώς και βίλες αλλά και δωμάτια, τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργική συνένωση με το παρακείμενο ξενοδοχείο. Για όλα τα επιμέρους έργα έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
 • «Πράσινο φως» για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κύθνο, αφού έλαβε τη σχετική οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, με υπόγεια και κολυμβητικές δεξαμενές. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 10,98 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Δρυοπίδα, στην Κύθνο. Στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία VRAM IKE, που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
 • Προεγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Άνδρο. Το έργο αφορά στη ανέγερση νέου 5άστερου ξενοδοχείου σε έκταση 15,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Όρμος Κορθίου, και έχει ήδη λάβει την προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Άνδρου. Σύμφωνα με αυτή, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία KOUTSIANAS ECO STAYS IKE, που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
 • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ίο. τη δημιουργία νέου 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 24 κλινών, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση 7,11 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Μαγγανάρι, στην Ίο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας. Επενδυτής, σύμφωνα με την προέγκριση, είναι η εταιρεία STAMANIA ENTERPRISES.
 • Στα σκαριά βρίσκεται διπλή ξενοδοχειακή επένδυση στην Σαντορίνη. Πρόκειται για την δημιουργία ξενοδοχείου ως ακολούθως: Στο πρώτο οικόπεδο, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο 20 κλινών με δύο υπόγεια και κολυμβητική δεξαμενή, σε έκταση 837 τ.μ. περίπου. Στο δεύτερο οικόπεδο, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο 14 κλινών με δύο υπόγεια, σε έκταση 831 τ.μ. περίπου. Αμφότερα τα κτίρια θα ανεγερθούν στην θέση «Περγέρι» Ημεροβιγλίου, στην Σαντορίνη. Για τα δύο έργα έχει ήδη εκδοθεί οι σχετικές προεγκρίσεις οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας.
 • Πράσινο φως δόθηκε για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σαντορίνη. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δύο ορόφων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Καμάρι Επισκοπής Γωνιάς, στη Σαντορίνη και έχει ήδη λάβει την οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Θήρας. Σύμφωνα με την άδεια, στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΑΞΤΕΕ.
 • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Σχοινούσα. Το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπάρχουσας ισόγειας κατοικίας σε ξενοδοχείο 2 αστέρων και σε προσθήκη κτιρίου κατ΄επέκταση – έχει δε ήδη λάβει τη σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 5,69 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λειβάδι, στη Σχοινούσα.
 • Στα σκαριά βρίσκεται νέο ξενοδοχείο στη Νάξο. Το έργο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου κλασικού τύπου για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί η προέγκριση οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λάκκοι Αγίου Αρσενίου, στη Νάξο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία PLAKA BEACH IKE.
 • “Πράσινο φως” δόθηκε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Νάξο. Πρόκειται για την αλλαγή χρήσης υπάρχοντος κτιρίου σε ξενοδοχείο, την προσθήκη κατ’ επέκταση νέου κτιρίου με ισόγειο, διώροφο τμήμα και υπόγειο και την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 1,67 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Αγία Άννα, στη Νάξο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
 • Εγκρίθηκε νέα επένδυση ξενοδοχείου στη Νάξο. Το έργο, για το οποίο έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων Α-Β, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο επιφάνειας 857 τ.μ. περίπου στην περιοχή Αγία Άννα, στη Νάξο.
 • Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Μήλο. Το έργο αφορά στο κατάλυμα”Agnanti View Hotel” που βρίσκεται σε έκταση 4,48 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Μύτακας Τριβασάλου, στη Μήλο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου. Σύμφωνα με αυτή, θα γίνει αλλαγή χρήσης του καταλύματος, από κατηγορία ενοικιαζόμενων δωματίων σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, καθώς και προσθήκες κατ΄ επέκταση του αρχικού καταλύματος. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την προέγκριση, είναι η AGNANTI VIEW HOTEL ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
 • Προχωρά επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Μήλο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων με πισίνα. Μετά την έκδοση οικοδομικής αδείας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου, το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 7 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή «Πολύχρονη» Πολλωνίων, στη Μήλο. Για το έργο έχει ήδη. Σύμφωνα με την άδεια, στην επένδυση προβαίνει η εταιρεία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
 • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μύκονο. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δύο ορόφων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 5,1 περίπου στρεμμάτων στη Μύκονο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
 • Εγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κύθνο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου 4άστερου ξενοδοχείου με μορφή bungalows. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 13,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Λαγκαδά, στην Κύθνο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
 • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πάρο, καθώς για το έργο που αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων, με υπόγεια και κολυμβητική δεξαμενή, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια ΥΔΟΜ του Δήμου Πάρου. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,11 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Πίσω Λιβάδι Μάρπησσας, στην Πάρο. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ERGOKAT SML Α.E., που είναι και ο μισθωτής του ακινήτου.
 • Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Σύρο. Το έργο αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Φοίνικας, στη Σύρο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία SOLANO SUITES Ι.Κ.Ε., η οποία και μισθώνει το ακίνητο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.