ΤΟΠΙΚΑ

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου και η ανάγκη για συντήρηση

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου και η ανάγκη για συντήρηση

Οι Ανεμόμυλοι της Μυκόνου.

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου αποτελούν ένα εμβληματικό στοιχείο του νησιού, προσδίδοντας μια μοναδική χαρακτηριστική εικόνα στο αιγαιακό τοπίο. Αυτές οι παραδοσιακές κατασκευές αποτελούν μέρος του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Μυκόνου.

Οι ανεμόμυλοι κατασκευάστηκαν κατά τον 16ο αιώνα και χρησίμευαν για τον άλεσμα του σιταριού. Το ειδικό τους σχήμα, με τα συχνά κυκλικά τετράγωνα ή οκτάγωνα κτίσματα, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ισχυρά αιολικά φαινόμενα του νησιού.

Παρόλο που σήμερα πολλοί από αυτούς τους ανεμόμυλους δε λειτουργούν πλέον, η παρουσία τους στο τοπίο διατηρεί έναν ισχυρό πολιτιστικό και αισθητικό ρόλο.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή της Μυκόνου, ενώ κάποιοι από αυτούς διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και ανοίγονται για επισκέπτες, προσφέροντας μια μαγική εμπειρία με τη θέα που προσφέρουν στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου είναι, συνεπώς, πολύ περισσότερο από απλά κτίρια· αποτελούν μέρος της ζωντανής ιστορίας του νησιού, προσφέροντας μια διαδραστική και αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Βοήθησέ μας κι εσύ να συντηρήσουμε την ομορφιά της Μυκόνου! Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις πως.

☎️ 6945716650
📧florios@florios.gr

#floriosfoundation #mykonos #mykonosfoundation

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.