ΤΟΠΙΚΑ

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε υπέρμαχος και τάχθηκε υπερ της επένδυσης στον Καλαφάτη με οριακή πλειοψηφία»

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε υπέρμαχος και τάχθηκε υπερ της επένδυσης στον Καλαφάτη με οριακή πλειοψηφία»
Ανακοίνωση από την παράταξη Πρωτοβουλία Δράσης αναφορικά με την ξενοδοχειακή μονάδα στον Καλαφάτη

“Αναφορικά με τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις εχουμε ταχθεί αντίθετα από το 2019, επί της αρχής και όχι της εκάστοτε κάθε φορά επένδυσης και μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά αυτών, αποκομίζοντας σοβαρά οφέλη, όπως η απαγόρευση δημιουργίας μαρίνας στον Καραπέτη. Η κατασκευή ογκωδών τουριστικών καταλυμάτων διακυβεύουν την φέρουσα ικανότητα όλης της Μυκόνου και επιφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και σε βάθος χρόνου ολέθριες συνέπειες για το θαλάσσιο, φυσικό και ανθρωπογενές της περιβάλλον, την οικιστική και αρχιτεκτονική παράδοση και φυσικά υφαρπάζει πόρους από τους κατοίκους της. Ειναι πρόδηλο ότι εκτός της κερδοφορίας από πλευράς των επενδυτών τίποτε άλλο δεν ισοσκελίζει τις επιπτώσεις των ΕΣΧΑΣΕ. Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε υπέρμαχος αυτών και τάχθηκε υπερ της συγκεκριμένης επένδυσης στον Καλαφάτη με οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ της 23/2/24.Πρώτη φορά στην ιστορία το Δημοτικό μας Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά σε μια τέτοια μορφής επένδυση. Επι της ισοψηφίας 8 υπέρ 8 κατά επικράτησε η θετική ψήφος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Γρύμπλα. Στο συνημμένο βίντεο μέρος των ερωτήσεων του επικεφαλής τις Πρωτοβουλίας Δράσης προς την ομάδα των επενδυτών – μελετητών.”

Πρωτοβουλία Δράσης

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.