ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η ΤΕΡΝΑ την κατασκευή του νέου πολυτελούς 4 Seasons στη Μύκονο

Ξεκινά η ΤΕΡΝΑ την κατασκευή του νέου πολυτελούς 4 Seasons στη Μύκονο

Ξεκινά η ΤΕΡΝΑ την κατασκευή του νέου πολυτελούς 4 Seasons στη Μύκονο.

Ο λόγος για την επένδυση Blue Iris του AGC Equity Partners στην περιοχή Καραπέτης της Μυκόνου. Παρότι η Στρατηγική Επένδυση έχει περάσει από “χίλια κύματα”, τελικά προχωρά έστω και με αλλα

Μετά την ακύρωση της μαρίνας από το ΣτΕ που εξέτασε το φάκελο της επένδυσης μετά από προσφυγή του Δήμου Μυκόνου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕ.ΠΕ.Μ) για το έργο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη των έργων από την ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων εκτιμάται σε 1,5 έτος.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 79 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ το έργο έχει πάρει ήδη έγκριση για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο όσον αφορά το σκέλος του ξενοδοχείου, με ενίσχυση 6,7 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το προφίλ της επένδυσης

Η περιοχή ενδιαφέροντος βρίσκεται στα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στη δυτική ακτή του όρμου Αγίας Άννας, ο οποίος αποτελεί τραπεζοειδούς σχήματος με άνοιγμα μπρος τα νοτιοανατολικά.

Η συγκεκριμένη θέση “Καραπέτης” της επένδυσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού της Μυκόνου ενώ η έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση αφορά γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων.

Η προτεινόμενη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

H επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50m2, 15 κατοικιών επιφάνειας 70m2, 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100m2, 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130m 2 και μιας βίλας 160m 2.

Τα δωμάτια αυτά θα εξυπηρετούνται από τα κτίρια σίτισης και αναψυχής, καθώς και τα καταστήματα και το χώρο εισόδου με τα γραφεία.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου είχε προταθεί και η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει απορριφθεί από το ΣτΕ κατά την εξέταση των προσφυγών από το Δήμο Μυκόνου.

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες για ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική στάθμη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.