ΤΟΠΙΚΑ

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Η φρικιαστική φωτογραφία και οι καταθέσεις που φέρνουν ανατροπή

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Η φρικιαστική φωτογραφία και οι καταθέσεις που φέρνουν ανατροπή

Στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθούν, πρόκειται να προσαχθούν, σήμερα το μεσημέρι, οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι βίασαν και σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη.

Σε βάρος των δύο νεαρών, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας για το έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ σε πανελλήνιο επίπεδο και μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια, οι κατηγορούμενοι της έδεσαν τα πόδια και την πέταξαν έχοντας τις αισθήσεις της στην παραλία. Εκείνη εκλιπαρούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, όμως οι δύο επέλεξαν να τη σκοτώσουν με μαρτυρικό τρόπο. Οι δράστες, σύμφωνα με το δικηγόρο, «πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν ζωντανή, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Ετσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της».

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν και από τη μαρτυρία ανδρών του Λιμενικού.Ο ένας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, του είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά με μια μπουνιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Ο λιμενικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ακόμα ότι ο 21χρονος του είπε ότι η φοιτήτρια εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι αποφάσισαν μαζί και την πέταξαν στα βράχια. Αυτό συνιστά νέο στοιχείο καθώς ο 21χρονος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Ο συνάδελφός του στην κατάθεσή του είπε ακόμα ότι ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα. Παράλληλα όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια ο 19χρονος δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.

Οι συνήγοροι της οικογένειας της φοιτήτριας έχουν καταθέσει αίτημα στις δικαστικές Αρχές Ρόδου, ώστε να γίνει σήμερα αναπαράσταση του εγκλήματος και εξέταση κατά αντιπαράσταση των δύο κατηγορουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ, dimokratiki

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.