ΤΟΠΙΚΑ

Διπλασιάζεται η επιδότηση για το ρεύμα τον Απρίλιο

Διπλασιάζεται η επιδότηση για το ρεύμα τον Απρίλιο
Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας επανέλαβε το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας
Σύμφωνα με το Dnews, ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο Open, την απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει την επιδότηση της ενέργειας για τον μήνα Απρίλιο – ενώ επανέλαβε και τα ποσά που προβλέπονται για τα νοικοκυριά.

Από τα 40 ευρώ που ήταν, αυξάνουμε την επιδότηση στα 72 ευρώ το μήνα για όλα τα νοικοκυριά οριζόντια και ιδιαίτερα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου στα 87 ευρώ το μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την αποσύνδεση της τιμής ρεύματος – αερίου

Σε ο,τι αφορά τις εξελίξεις που έφερε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής – και ιδιαίτερα για την Ισπανία και την Πορτογαλία – ο υπουργός ανέφερε πως «έχουν τη δυνατότητα να αποσυνδέσουν την τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι κάτι που έχουμε προτείνει και εμείς εδώ και αρκετές εβδομάδες. Καταθέσαμε μία πρόταση για αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Άρα δεν είναι κάτι καινούριο και επαναλαμβάνω ότι είναι κάτι που προτείναμε και εμείς».

«Η λύση βρίσκεται στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου»

«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει διασύνδεση με φυσικούς αγωγούς μεταφοράς αερίου ικανούς ώστε να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου και να έχουν πολλαπλές πηγές εφοδιασμού. Κυρίως εισάγουν φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή, με καράβια», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

«Από εκεί και πέρα η λύση του προβλήματος για εμάς είναι αυτό που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο καταγράφηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Η λύση είναι να αντιμετωπίσουμε τη βάση του προβλήματος που είναι η χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Αν δεν καταφέρουμε να μειώσουμε την ευρωπαϊκή τιμή στο φυσικό αέριο στη χονδρεμπορική αγορά οτιδήποτε άλλο θα απαιτεί σημαντικές επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό των κρατών μελών. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά σε σχέση με τις πραγματικές τιμές», πρόσθεσε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.