ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικός υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί

Δημοτικός υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί
Απάτη σε νησί των ΚΥΚΛΑΔΩΝ όπου καταστηματάρχες πλήρωναν τέλη για νόμο που καταργήθηκε

Καταστηματάρχες σε μικρό αλλά αναπτυγμένο τουριστικά νησί των Κυκλάδων, πλήρωναν ετήσια τέλη για έναν νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr, δημοτικός υπάλληλος εισέπραττε από τα καταστήματα χρήματα για τέλη μουσικής και επέκταση ωραρίου, με τα λεφτά να μπαίνουν στον προσωπικό του λογαριασμό!

Μέχρι στιγμής 11 καταστηματάρχες έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς του τοπικού Αστυνομικού σταθμού, οι οποίοι ξεσκέπασαν την απάτη, ο επίορκος υπάλληλος συνελήφθη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται μετά από εντολή των δικαστικών αρχών, έτσι ώστε να διαπιστωθεί το συνολικό μέγεθος της απάτης.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν η ομάδα των αστυνομικών του τοπικού σταθμού αποφάσισαν να ελέγξουν τις άδειες των καταστημάτων στο νησί.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι περίπου 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στο Δήμο συνολικά 150 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν σε τέλη για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας.

Η νέα ομάδα που στήθηκε με εντολή του διοικητή ο οποίος έχει χρόνια εμπειρία και γνωρίζει τις Κυκλάδες, αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει με το ζήτημα των αδειών.

Ο νόμος 4442/2016 τις έχει καταργήσει ενώ από τις καταθέσεις 11 ατόμων προκύπτει ότι τη «δουλειά» την έκανε ένας συγκεκριμένος υπάλληλος. Έτσι το Σάββατο και μετά τις καταθέσεις των θυμάτων οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Ο υπάλληλος αρνήθηκε τα πάντα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί πόσο καιρό ο συγκεκριμένος αποσπούσε χρήματα από του καταστηματάρχες και φυσικά αν υπάρχουν και άλλα θύματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.