ΤΟΠΙΚΑ

«Δημοτική αρχή-Εκκλησία-Πολίτες ένα σώμα μια ψυχή στην Μύκονο»

«Δημοτική αρχή-Εκκλησία-Πολίτες ένα σώμα μια ψυχή στην Μύκονο»
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σε σύντομο χαιρετισμό του στους Ανωμερίτες της Αθήνας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

Αφού τελείωσε , στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Αδελφότητας, η καθηλωτική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’ σχετικά με τον βιο της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους,  σύντομο χαιρετισμό στους συντοπίτες του απηύθυνε ο δήμαρχος Μυκόνου

Σχετικό  απόσπασμα:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας πω ότι φυσικά και δε θα μπορούσα να λείπω από τη σημερινή εκδήλωση.

Αναφερόμενος στην ισχυρή συμμαχία Δημοτικής Αρχής, Εκκλησίας, Πολιτών, θα ήθελα να πω ότι όταν λειτουργούμε ομαδικά, κάνουν θαύματα στην κυριολεξία.

Όπως:

1. Το νέο Γυμνάσιο στην Άνω Μερά που χτίζεται με δωρεά της οικογένειας Δακτυλίδη.

2. Το πρώτο κλειστό Γυμναστήριο της Μυκόνου στην Άνω Μερά, το πάγιο αίτημα των νέων και των αθλητών του νησιού, που παίρνει σάρκα και οστά μετά από δεκαετίες, με χρήματα του Δήμου Μυκόνου (των Μυκονιατών δηλαδή) σε συνέχεια της δωρέας της οικογένειας Χανιώτη και σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Σύρου & Μυκόνου.

Η πρωτοβουλία της Αδελφότητας μέσω της απονομής υποτροφιών, που στόχο έχει την επιβράβευση των νέων Μυκονιατών που αριστεύουν, αποτελεί κίνηση υψίστης σημασίας, που παράλληλα με τη συστηματική επένδυση της Δημοτικής Αρχής στους τομείς της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και την μεγαλειώδη συνεισφορά της Μητρόπολης Σύρου & Μυκόνου αλλά και προσωπικά του κ. Δωροθέου Β’, δείχνει το σωστό δρόμο στη νέα μας γενιά.

Στην Άνω Μερά αναβαθμίστηκαν ολες οι σχολικές & αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουν υλοποιηθεί και άλλα πιο μικρά έργα, όπως η εγκατάσταση δωρεάν wi-fi στην πλατεία, η επισκευή των δημοτικών εγκαταστάσεων και αρκετά ακόμα, ενώ έχει μπει στην τελική ευθεία το μεγάλο έργο του αποχετευτικού.

Σε λίγες ημέρες δε, εκδίδουμε και το ημερολόγιο του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2019, που έχει ως βασικό θέμα την Άνω Μερά!

Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να συγχαρώ τόσο την Πρόεδρο όσο και το ΔΣ της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, για το σημαντικό τους έργο και για το γεγονός ότι διατηρείτε ισχυρούς τους δεσμούς μεταξύ των συντοπιτών μας απανταχού της γης.»

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.