ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Καλύμνου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, προέβη στην εξής δήλωση.

«Ο Αγώνας για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, 45 χρόνια μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει πάντα επίκαιρος. 45 χρόνια μετά τον αγώνα της νεολαίας ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά για τα οποία βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, δολοφονήθηκαν, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας. Ειδικά σήμερα, που η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί και θεωρούνται μέρος των προβλημάτων και όχι των λύσεων, οφείλουμε με την ενεργό συμμετοχή μας, να δώσουμε μία απάντηση στους νοσταλγούς καθεστώτων που έβλαψαν τον τόπο και τον Ελληνισμό. Ο διάλογος, ο σεβασμός της αντίθετης άποψης και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών αποτελούν προϋπόθεση για τη σύνθεση και τη συνεργασία ώστε επιτέλους να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση. Μία κρίση που όμως έχει βαθύτερα πολιτικά και κοινωνικά αίτια τα οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε Ενωμένοι μακριά από δυνάμεις που απεργάζονται το διχασμό. Ενωμένοι απέναντι στα κοινά προβλήματα μπορούμε να  κάνουμε πράξη την επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, εμπεδώνοντας αίσθημα δικαιοσύνης και εθνικής ανεξαρτησίας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και σε όσους θυσιάστηκαν για αυτές τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.