ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διάσωση ναυαγών με την συμμετοχή του HIGHSPEED και του «BLUE STAR PAROS»

Διάσωση ναυαγών με την συμμετοχή του HIGHSPEED και του «BLUE STAR PAROS»

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε κίνδυνο του Ε/Π-Α/Κ »ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Ν. Λαυρίου 941 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Μακρόνησου και νησίδας Αγίου Γεωργίου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ »ΣΙ ΣΟΣ Ι», ενώ δεσμεύτηκαν τα παραπλέοντα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία »HIGHSPEED IV» και »BLUE STAR PAROS».

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν από το »HIGHSPEED IV» οι δύο (02) άνδρες, ηλικίας 38 και 40 ετών, στη θάλασσα, οι οποίοι αφού περισυνελέγησαν σώοι από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λαυρίου και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για προληπτικούς λόγους. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι διασωθέντες βυθίστηκε, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.