ΤΟΠΙΚΑ

«Διαπίστωσα ειλικρινές ενδιαφέρον, πολιτική βούληση και διάθεση για ουσιαστικές παρεμβάσεις»

«Διαπίστωσα ειλικρινές ενδιαφέρον, πολιτική βούληση και διάθεση για ουσιαστικές παρεμβάσεις»
Με τον γραμματέα του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο συναντήθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Η Μύκονος στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος από την Πολιτεία.
Δύο ημέρες πριν την εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυκόνου ο δημαρχος Κ.Κουκάς είχε μια παραγωγική συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιάννη Μπρατάκο.

Τονίζει ο δήμαρχος χαρακτηριστικά:

«Συζητήσαμε συνολικά για το ειδικό αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο, που χρειάζεται η Μύκονος ως κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός που προβάλει τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Αναγνώρισα τη στήριξη της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια ( Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Υποδιεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας, χρηματοδοτήσεις έργων κα), αλλά επεσήμανα την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, όπως η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, η διάθεση περισσότερων αστυνομικών την επερχόμενη περίοδο, η παροχή της δυνατότητας στο Δήμο να μπορεί να στηρίξει τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού, το ζήτημα της υποστελέχωσης & δυσανάλογης χρηματοδότησης των τουριστικών Δήμων. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισα ότι η τοπική κοινωνία επιζητεί αναγνώριση αυτών που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα στη χώρα και ότι βασικός στόχος είναι ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Διαπίστωσα ειλικρινές ενδιαφέρον, πολιτική βούληση και διάθεση για ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών έρχεται μόνο μέσα από την ουσιαστική συνεργασία Πολιτείας-Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.