ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές στη Μύκονο: 10 προτάσεις για τις πιο αξέχαστες εμπειρίες

Διακοπές στη Μύκονο: 10 προτάσεις για τις πιο αξέχαστες εμπειρίες

Μύκονος! Το ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων που έχει γίνει συνώνυμο με την απόδραση από την καθημερινότητα, το glamour και την ατελείωτη διασκέδαση. Ένας must καλοκαιρινός προορισμός, που μαγεύει αναρίθμητους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και αγαπημένο νησί για πολλούς Έλληνες. Η λατρεμένη Μύκονος λοιπόν είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοσμοπολίτικο party island. Ας εξερευνήσουμε με την ομάδα των Oniro Hotels τα 10 τοπ πράγματα που πρέπει να κάνεις αν σκοπεύεις να επισκεφθείς το νησί των ανέμων αυτό το καλοκαίρι!

1. Βόλταρε στη Χώρα

Λιθόστρωτα, γραφικά σοκάκια, κάτασπρα, ασβεστωμένα σπίτια δίπλα από τη θάλασσα με πόρτες και παράθυρα βαμμένα στο χρώμα του Αιγαίου, βουκαμβίλιες σε έντονα χρώματα και μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι! Η πρωτεύουσα της Μυκόνου σε «αιχμαλωτίζει» με το που φτάσεις στο νησί. Κάνε τη βόλτα σου το πρωί για να απολαύσεις αυτό το συνονθύλευμα χρωμάτων και εικόνων κάτω από τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου και επέστρεψε το βραδάκι για ένα αναζωογονητικό κοκτέιλ στα μπαράκια της περιοχής. Την παράσταση κλέβει φυσικά το πιο κεντρικό σοκάκι της Χώρας, τα Ματογιάννια, με τα κομψά του καταστήματα, τις γκαλερί, τα εστιατόρια και τα trendy μπαράκια του.

2. Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία και θαύμασε τους Ανεμόμυλους της Μυκόνου

Κτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η Μικρή Βενετία έχει γοητεύσει χιλιάδες επισκέπτες, που προσπάθησαν να απαθανατίσουν τη μοναδικότητά της σε αμέτρητες φωτογραφίες. Θυμίζοντας Βενετία, όπως εξυπακούεται από το όνομά της, η γειτονιά αυτή με τα ασβεστωμένα σπίτια και τα ξύλινα, πολύχρωμα μπαλκόνια που «κρέμονται» πάνω από τη θάλασσα, σε προσκαλεί να αφεθείς στη μαγεία του καλοκαιριού και στη ρομαντική της ατμόσφαιρα που θα σε συνεπάρει.

Το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τη θέα της Μικρής Βενετίας κατά το ηλιοβασίλεμα είναι οι γνωστοί Κάτω Μύλοι – το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Οι ιστορικοί ανεμόμυλοι που διατηρούνται αγέρωχοι στο πέρασμα του χρόνου, μας θυμίζουν μια άλλη εποχή, όπου οι κάτοικοι του νησιού αξιοποιούσαν τους δυνατούς ανέμους των Κυκλάδων για να αλέσουν τα σιτηρά τους.

3. Κάνε τη βόλτα σου στο Παλιό Λιμάνι

Γίνεται να πας Μύκονο και να μην δεις από κοντά τον πελεκάνο του νησιού, διάδοχο του διάσημου Πέτρου; Δεν γίνεται! Με μια βόλτα στο Παλιό Λιμάνι, θα τον γνωρίσεις από κοντά καθώς κάνει κι εκείνος τις βόλτες του στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα απολαύσεις τη γραφική θέα του Παλιού Λιμανιού.

4. Κάνε το μπάνιο σου σε παγκοσμίως διάσημες παραλίες

Από πού ν’ αρχίσουμε με τις παραλίες της Μυκόνου! Είτε είσαι party animal, είτε οικογενειάρχης, ζευγάρι ή παρέα, μοναχικός τύπος ή social butterfly, σίγουρα θα βρεις την ιδανική παραλία για σένα. Η βελούδινη αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά του νησιού θα κερδίσουν εύκολα την καρδιά σου, ενώ η ατελείωτη μουσική, ο χορός και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ξακουστές παραλίες όπως η Ψαρού, το Paradise και το Super Paradise θα σε παρασύρουν στον ανεπανάληπτο ρυθμό της Μυκόνου. Αν πάλι ψάχνεις για κάτι πιο εναλλακτικό, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Καλό Λιβάδι, τη Φτέλια, τον Άγιο Σώστη, την Παράγκα ή τον Άγιο Ιωάννη.

5. Προετοιμάσου για… θρυλική διασκέδαση

Δεν νοείται εξερεύνηση αυτού του νησιού χωρίς μια γεύση από το θρυλικό του nightlife! Από τα χαλαρά μπαρ στα γραφικά σοκάκια μέχρι τα ξέφρενα πάρτι στα παραλιακά μαγαζιά, το νησί των ανέμων αποτελεί διαχρονικά τον πιο hot προορισμό για ανεπανάληπτη διασκέδαση δίπλα στο κύμα, υπό το φως των αστεριών!

6. Μη φύγεις με άδεια χέρια!

Τα στενά της Χώρας – αλλά και οι γειτονιές κοντά στη Ψαρού και άλλες παραλίες – είναι γεμάτα με καταστήματα και κάθε λογής προϊόντα, από σουβενίρ και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το χαρακτήρα του νησιού, μέχρι ακριβά κοσμήματα και πολυτελείς μάρκες παγκόσμιας εμβέλειας. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ξοδέψεις κάτι παραπάνω στις διακοπές σου, για να φέρεις πίσω κάτι μοναδικό, είτε για την γκαρνταρόμπα είτε για το σπίτι σου!

7. Πάρε μια γεύση… από την τοπική κουζίνα

Αυτό εξυπακούεται! Οι γαστρονομικές εμπειρίες που θα σου χαρίσει η Μύκονος θα σου μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Οι ξακουστοί σεφ του νησιού παίρνουν στα χέρια τους την τοπική και τη διεθνή κουζίνα και δημιουργούν τα πιο ευφάνταστα πιάτα, με πινελιές που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν βέβαια θέλεις να ακολουθήσεις την πεπατημένη οδό, μπορείς να γευτείς τις νοστιμιές των παραδοσιακών ταβερνών και της ντόπιας, αυθεντικής κουζίνας του νησιού.

8. Σαλπάρισε για… Δήλο

Μια μονοήμερη κρουαζιέρα στο κοντινό νησί θα σου μείνει αξέχαστη. Στη Δήλο, όπου σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκαν ο Απόλλωνας και η Άρτεμις, θα περπατήσεις ανάμεσα σε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και στα ερείπια ναών, αγορών, σπιτιών και γλυπτών, που σου αποκαλύπτουν το μεγαλείο των αρχαίων χρόνων. Ολόκληρο το νησί αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και ένα φυσικό, αρχαιολογικό χώρο μεγάλης ιστορικής σημασίας.

9. Εξερεύνησε τα αξιοθέατα και τα πολιτιστικά μνημεία

Το νησί των ανέμων είναι πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό. Μια περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη, στις γραφικές εκκλησίες, το Φάρο του Αρμενιστή και τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού θα σε ωθήσει να ανακαλύψεις πτυχές της Μυκόνου που δεν φανταζόσουν ποτέ και να εκτιμήσεις την πλούσια κουλτούρα του.

10. Κλείσε τη διαμονή σου στο Oniro Mykonos

Ένα τόσο σαγηνευτικό νησί «απαιτεί» και την ανάλογη διαμονή. Με design εμπνευσμένο από το χαρακτήρα της Μυκόνου και σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ακόμα και των πιο επιλεκτικών επισκεπτών, το boutique ξενοδοχείο Oniro Mykonos θα σου προσφέρει μια ονειρική εμπειρία πολυτέλειας, κομψότητας και χαλάρωσης, αντάξια της μοναδικότητας του νησιού. Θα βρεις το εντυπωσιακό αυτό ξενοδοχείο σε μια ήσυχη περιοχή, πολύ κοντά στο κέντρο της Χώρας και στις δημοφιλείς παραλίες. Κάνε την κράτησή σου έγκαιρα σε μία από τις οκτώ μαγευτικές σουίτες του και ζήσε τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σου!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.