ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση Βορίδη σε Κουκά: Καμία μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς επιπλέον πόρους και προσωπικό

Δέσμευση Βορίδη σε Κουκά: Καμία μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς επιπλέον πόρους και προσωπικό

Ειδήσεις έβγαλε το σεμινάριο της πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά.

Σε ερώτημα του κ. Κουκά προς τον κ Βορίδη εάν στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα επαναληφθεί το φαινόμενο της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους ο κ . Βορίδης δεσμεύτηκε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ και ότι όποια αρμοδιότητα μεταφερθεί στους δήμους θα συνοδεύεται από αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Ο δήμαρχος Μυκόνου απευθυνόμενος σε εκατοντάδες νέους τους παρακίνησε να ασχοληθούν με τις τοπικές τους κοινωνίες και την τοπική Αυτοδιοίκηση και έθεσε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, αλλά και των επενδύσεων που προωθούνται από την Πολιτεία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Θα ήθελα όμως να σας προσκαλέσω και να σας παρακινήσω να συνεχίσετε και μετά τις σπουδές να ασχολείστε με την πολιτική και τα κοινά.

Και ειδικά, να ασχοληθείτε με τις τοπικές σας κοινωνίες και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γιατί, παρά το γεγονός ότι λόγω των μνημονίων μειώθηκαν εντυπωσιακά οι κρατικές επιχορηγήσεις, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές η Πολιτεία μετέφερε αρμοδιότητες χωρίς να δίνει και τους αντίστοιχους πόρους,

παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική κινδύνευσε να τινάξει στον αέρα τη Τοπική Αυτοδιοίκηση,

παρ’ όλα αυτά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη καιαποτέλεσε βασικό παράγοντα της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής όλα τα περασμένα δύσκολα χρόνια..

Προσωπικά, τόλμησα μόλις στα 32 μου, εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη να είμαι δήμαρχος σε έναν κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό που φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες.

Και παρά όλες τις δυσκολίες, τα συμφέροντα, το ρευστό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τη Μύκονο στην κορυφή της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Θα σας πω μόνο, για να καταλάβετε το πραγματικό περιβάλλον που λειτουργεί ένας Δήμαρχος, ότι οι Δήμοι επιχορηγούνται με βάση τον πληθυσμό που δείχνει η απογραφή που γίνεται κάθε 10 χρόνια και όχι τον πραγματικό πληθυσμό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.