ΤΟΠΙΚΑ

Δ` φάση ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων: Έπεσαν υπογραφές για τους υποσταθμούς

Δ` φάση ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων: Έπεσαν υπογραφές για τους υποσταθμούς

Στο σχήμα εταιρειών ΤΕΡΝΑ και Nari – Electromec περνάει και επίσημα η υλοποίηση του έργου των υποσταθμών σε Φολέγανδρο, Μήλο και Σέριφο, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, ενώ θα έχουν ολοκληρωθεί σε 22 με 24 μήνες.

Οι σχετικές υπογραφές, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές του ypodomes.com, «έπεσαν» στις 12 Σεπτεμβρίου και αφορούν συγκεκριμένα το έργο: Μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση («έργο με το κλειδί στο χέρι») των νέων Υποσταθμών: GIS 150kV/ΜΤ Φολεγάνδρου και Μήλου στα πλαίσια της Δ’ φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων. Συνολικά κατέθεσαν προσφορά τρία σχήματα.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο σκέλος του διαγωνισμού, το οποίο αφορά την κατασκευή των υποσταθμών σε Φολέγανδρο και Μήλο, ανάδοχος είναι η ΤΕΡΝΑ με συνολική αξία τα 40,9 εκατ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες. Στο δεύτερο σκέλος που περιλαμβάνει την κατασκευή του υποσταθμού στη Σέριφο, ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών Nari και Electromec. Η συνολική αξία της συγκεκριμένης σύμβασης είναι 20,2 εκατ. ευρώ και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 22 μήνες. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται συνολικά στα 61,12 εκατ. ευρώ + ΦΠΑ.

Ολοκληρώνεται η διασύνδεση Κυκλάδων

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διασύνδεση των Κυκλάδων, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες τρεις φάσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη η τέταρτη. Η Δ’ φάση, ύψους 524 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε το 2021 και περιλαμβάνει τη διασύνδεση των νησιών Θήρας, Μήλου, Φολεγάνδρου και Σερίφου με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.