ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς στέγη μένουν οι εκπαιδευτικοί λόγω τουριστικής σεζόν – Έκκληση από το Δήμο

Χωρίς στέγη μένουν οι εκπαιδευτικοί λόγω τουριστικής σεζόν – Έκκληση από το Δήμο

Ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο βγάζουν τους εκπαιδευτικούς του νησιού από τα σπίτια που νοικιάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να αποχωρήσουν πρόωρα από το νησί. Για το λόγο αυτό κι επειδή απομένουν 40 ημέρες για το τέλος της σχολικής περιόδου, ο Δήμος της Μυκόνου κάνει έκκληση στους γονείς στο νησί να βοηθήσουν, ώστε να βρουν καταλύματα οι εκπαιδευτικοί. Αλλιώς, τον τελευταία διάστημα θα λειτουργήσουν με αρκετές ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος, σε έγγραφο προς το Σύλλογο Γονέων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή” λέει ότι «παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις δικές μου, δεν έχουν βρεθεί καταλύματα για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που τους βγάζουν από τα σπίτια που έχουν νοικιάσει. Υπάρχει ανάγκη εύρεσης δωματίων από 10 Μαΐου έως 30 Ιουνίου για δύο καθηγήτριες και έναν καθηγητή του Επαγγελματικού Λυκείου».

Μάλιστα ο κ. Ρουσονέλος, προσθέτει ότι «στην ανάγκη μπορούν να μείνουν και περισσότερα άτομα σε ένα δωμάτιο», κάτι που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο ίδιος καταλήγει πως «αν δεν βρεθούν δωμάτια θα αναγκαστούν οι εκπαιδευτικοί να φύγουν με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων».

Ο κ. Ρουσονέλος, εκτός από την τελευταία περίπτωση που επισημαίνει στο έγγραφό του, ανέφερε στην «Καθημερινή» ότι στη Μύκονο υπάρχουν 11 σχολικές μονάδες, και προβλήματα στέγης αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται στις μισές από αυτές.

Προφανώς η έκκλησή του στους γονείς δεν είναι μόνο να βρουν σπίτι για τους εκπαιδευτικούς, αλλά εμμέσως και προς τους ιδιοκτήτες να κάνουν συμβόλαια στους εκπαιδευτικούς έως τη λήξη του σχολικού έτους.

Μύκονος: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν-1

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.