ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Χατζηδάκης: “Σύντομα στις Κυκλάδες Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια”

Χατζηδάκης: “Σύντομα στις Κυκλάδες Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια”

Την διαβεβαίωση ότι τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα είναι “γρήγορα και μαζικά” και θα ξεκινήσουν από τις περιοχές που υπάρχει έντονη οικιστική πίεση όπως οι Κυκλάδες, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

“Τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα είναι γρήγορα και μαζικά, γι’ αυτό και εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου εισήχθη την Παρασκευή για επεξεργασία το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας”. “Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει και η συνδρομή δυνάμεων από τον ιδιωτικό τομέα και τον συντονισμό του υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου”.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι στα θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας “μας έχουν ξεπεράσει ακόμα και οι γειτονικές βαλκανικές χώρες. Η ιδιωτική περιουσία υποβαθμίζεται, η δυνατότητα για επενδύσεις μειώνεται, το μπάχαλο παραμένει. Η αρχή με τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια θα γίνει από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τις τουριστικές περιοχές, ενώ η προσπάθεια θα είναι να μην υπάρχουν κενά μεταξύ της μεταβατικής περιόδου που αφορά την δυνατότητα οικοδόμησης στα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων”.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.