BUSINESS

Bitcoin κάτω από $30.000: Έρχεται «χειμώνας» στα κρυπτονομίσματα;

Bitcoin κάτω από $30.000: Έρχεται «χειμώνας» στα κρυπτονομίσματα;

Η σύντομη πτώση του Bitcoin κάτω από το συμβολικό όριο των 30.000 δολαρίων την Τρίτη έχει ξαναζωντανέψει τις συζητήσεις για έναν «χειμώνα» στην αγορά κρυπτονομισμάτων.  Δεν βοηθά το γεγονός ότι άλλα κρυπτονομίσματα όπως το dogecoin και το XRP, γνώρισαν μεγάλη πτώση το τελευτάιο 24ωρο.

Ειδικοί σχολιάζουν, ωστόσο, στο CNBC ότι τα θεμελιώδη του bitcoin είναι καλά και οι συνθήκες της αγοράς το 2021 είναι πολύ διαφορετικές από την τελευταία μεγάλη συντριβή των κρυπτονομισμάτων το 2018.

«Είμαστε πολύ μακριά από μια αγορά αρκούδων, έχουμε απλά τους traders που φρικάρουν με τα τεχνικά των ανταλλακτηρίων όπως οι όγκοι και οι τιμές», δήλωσε ο δημοφιλής αναλυτής και στατιστικολόγος Willy Woo.

Τι συμβαίνει με το bitcoin

Η άνοδος του Bitcoin τους τελευταίους 12 μήνες είχε μεγάλη σχέση με τους δισεκατομμυριούχους και τις εταιρείες που αγοράζουν bitcoin σε μεγάλα ποσά. Η αύξηση του ενδιαφέροντος από τους κυριότερους χρηματοοικονομικούς παίκτες όχι μόνο αναμόρφωσε την εικόνα του bitcoin, αλλά και προκάλεσε έλλειψη προσφοράς, το οποίο έδωσε ώθηση στην τιμή του token.

Αλλά από τότε που η τιμή του bitcoin έφτασε τα 63.000 δολάρια τον Απρίλιο, οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Η προσπάθεια καταστολής των «εξορύξεων» από την Κίνας σε εθνικό επίπεδο για τους Κινέζους miners του bitcoin σίγουρα δεν βοηθά. Περισσότεροι από τους μισούς miners του πλανήτη βρίσκονται στην Κίνα και το Πεκίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τους θέλει. Τον Μάιο η κυβέρνηση κάλεσε για μια σοβαρή καταστολή της «εξόρυξης» και των συναλλαγών bitcoin, πυροδοτώντας αυτό που έκτοτε έχει χαρακτηριστεί ως η «μεγάλη εξορυκτική μετανάστευση».

«Μεγάλο μέρος της πτωτικής δυναμικής στην τιμή του bitcoin έχει αποδοθεί στις τελευταίες κινήσεις της Κίνας που έχουν οδηγήσει σε λιγότερες παγκόσμιες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο», σημειώνει ο Jason Deane, αναλυτής της Quantum Economics.

«Ενώ οι μακροπρόθεσμοι bitcoiners το βλέπουν αυτό ως μια εξαιρετικά θετική κίνηση για το δίκτυο… οι βραχυπρόθεσμοι traders έχουν τρομοκρατηθεί από την αβεβαιότητα».

Για την ώρα, ο δείκτης Απληστίας και Φόβου βρίσκεται στο 10, που σημαίνει «ακραίος φόβος».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.