BUSINESS

Αύξηση στις πωλήσεις των κατοικιών στη Μύκονο

Αύξηση στις πωλήσεις των κατοικιών στη Μύκονο

Πρωταθλήτριες στις τιμές αγοραπωλησιών κατοικιών αναδείχθηκαν για το 2021 οι Κυκλάδες όπου μεταβιβάστηκαν πιο ακριβά ακίνητα από άλλες περιοχές της χώρας. Η μέση αξία του ακινήτου αυξήθηκε κατά 24,8% και ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 26,6%. Κυριαρχούν κατά σειρά η Φολέγανδρος, η Σαντορίνη, η Σίφνος και η Μύκονος. Αυτό προκύπτει από στοιχεία έρευνας της Remax που έρχονται να συγκρίνουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων σε Αττική και Κυκλάδες κατά τη διάρκεια των ετών 2020 και 2021. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη Μύκονο η μέση αξία ανά τ.μ. αυξήθηκε το 2021 κατά 112,92%, ενώ η αξία του μέσου ακινήτου αυξήθηκε κατά 19,97%. Ωστόσο στη Μύκονο μειώθηκε ο αριθμός των αγοραπωλησιών κατά -14,29%. Σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων στη Μύκονο, αυξήθηκε κατά 2,83%.

Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε σημαντικά σε σχεδόν όλα τα νησιά του συμπλέγματος, εξαιρουμένων της Ανάφης, της Αντιπάρου, της Κύθνου, της Νάξου και της Πάρου, στα οποία παρατηρείται πτώση. Ως προς τις τιμές της μέσης αξίας ακινήτου οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνονται στη Σαντορίνη (252,1%), στη Σίφνο (170,4%) και στη Φολέγανδρο (337,5%). Το συνολικό εμβαδόν των μεταβιβαζόμενων ακινήτων αυξήθηκε στην Άνδρο (+115,5%), την Σέριφο (+75,3%), την Σύρο (+31,5%) και την Τήνο (+50,4%).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.