ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δημιουργία Δικτύου Προσβασιμότητας σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Δημιουργία Δικτύου Προσβασιμότητας σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Στην Ερμούπολη της Σύρου, την 24 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική ημερίδα του έργου «Δημιουργία Δικτύου Προσβασιμότητας σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας» με ακρωνύμιο«ΠΡΟΣΒΑΣΗ» που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VAΕλλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 636.080,25€. Κύριος δικαιούχος της πράξης είναι η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με δικαιούχους της πράξης την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού από την Κύπρο και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης από την Ελλάδα.

Στην ημερίδα έδωσαν το παρόν, στελέχη των δικαιούχων της πράξης και το σωματείο Αρωγή.

Παρουσιάστηκε ο στόχος του έργου που είναι η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ τόσο με προβλήματα κινητικότητας όσο και με προβλήματα όρασης, μέσα από την ενίσχυση υποδομών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ενημερώθηκε το κοινό για τον εξοπλισμό και τις υποδομές που προβλέπεται να εγκατασταθούν στη Σύρο μέσω του προγράμματος, όπως επίσης και για τον χρόνο υλοποίησης αυτών.

Συζητήθηκε η προσπάθεια που διενεργεί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για την δημιουργία υποδομών καθολικού σχεδιασμού περιβάλλοντος, υπηρεσιών και πληροφοριών που θα μπορούν να υποστηρίζουν ανθρώπους με αναπηρία, οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Την προσέλκυση στοχευμένου κοινού (όπως είναι τα ΑμεΑ) σε τουριστικούς χώρους, συμβάλλοντας στη ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων.

Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργίας πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, όπως επίσης και η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων κλινών με προδιαγραφές για ΑμΕΑ ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες.  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.