ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρά τα μέτρα και στο Κέντρο Υγείας

Αυστηρά τα μέτρα και στο Κέντρο Υγείας
Η Ντίνα Σαμψούνη ανακοίνωσε τα μέτρα για το κέντρο υγείας της Μυκόνου κατόπιν των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωση προέβη η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σαμψούνη σχετικά με τα μέτρα που παίρνει αναφορικά και με τις οδηγίες του Υπουργείου  Υγείας.

“Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, βρίσκεται σε διαρκή  επαφή τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τον ΕΟΔΥ,  αναφορικά με την πρόληψη και έλεγχο διασποράς της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 .

Στα πλαίσια της ενεργητικής ανίχνευσης ενδεχομένων  κρουσμάτων που εμπίπτουν στον ορισμό και της πρόληψης  το ΚΥ, εναρμονίζεται συνεχώς με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε άλλους ασθενείς, επισκέπτες, στο  προσωπικό  μας καθώς και να αποτραπεί η επιμόλυνση των χώρων του Κ.Υ στο βαθμό του εφικτού, έχουμε προχωρήσει στις κάτωθι ενέργειες

Α) Πραγματοποιείται διαλογή των περιστατικών και των προσερχομένων, έξω από την είσοδο του Κ.Υ,

Β) Απαγόρευση της εισόδου, σε συνοδούς

Γ) Σε περίπτωση εντοπισμού στοιχείων που συνάδουν με τον ορισμό του ιού, ο ασθενής εξετάζεται σε ανεξάρτητο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επειδή ο ιός πιθανά να είναι μεταδοτικός και στην ασυμπτωματική του φάση,παρακαλούμε να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη, τηρώντας με επιμέλεια  τις οδηγίες ατομικής υγιεινής του ΕΟΔΥ, καθώς και την αποφυγή επισκέψεων στο Κέντρο Υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

Σε περίπτωση υπόπτου κρούσματος  (οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με ιστορικό  ταξιδιού ή διαμονής σε πληγείσα χώρα ή στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων), συστήνεται η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στο τηλ 210/5212054 και όχι η επίσκεψη στο Κ.Υ χωρίς υπόδειξη από τον ΕΟΔΥ”.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.