ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη η κίνηση από τον Πειραιά για Κυκλάδες – Με βεβαιώσεις στα χέρια οι επιβάτες (βίντεο)

Αυξημένη η κίνηση από τον Πειραιά για Κυκλάδες – Με βεβαιώσεις στα χέρια οι επιβάτες (βίντεο)

Με πληρότητα ανάλογη της εποχής αναχώρησαν από τον Πειραιά τα πλοία με προορισμό τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Το πρώτο πρωινό από την απελευθέρωση των μετακινήσεων δεν συνοδεύτηκε με μαζική έξοδο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι έλεγχοι τόσο από το Λιμενικό όσο και από τα πληρώματα των πλοίων ήταν αυστηροί, και οι επιβάτες που δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε από νωρίς το πρωί για αυτοψία και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αυξήθηκε η πληρότητα για πλοία με καμπίνες από το 55% στο 85% και στο 80% για πλοία χωρίς καμπίνες.

Η πρωινή κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πρώτη καλοκαιρινή έξοδος».

Οι ουρές στους καταπέλτες των πλοίων ήταν μικρές και οι επιβάτες τηρούσαν τα απαιτούμενα μέτρα με τα εισιτήρια, και τις βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν αρνητικό τεστ Covid19 ή το πιστοποιητικό του εμβολισμού στα χέρια, περίμεναν υπομονετικά να περάσουν τους ελέγχους για να μπουν στα πλοία. Η πλειοψηφία αποτελείτο από νέους ανθρώπους που ταξίδευαν για τα νησιά προκειμένου να εργαστούν για την καλοκαιρινή σεζόν.

Το πλοίο «Διαγοράς» αναχώρησε για Σύρο – Τήνο – Μύκονο με περίπου 250 επιβάτες, ενώ το Blue Star Delos για Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα με 700 άτομα και 160 οχήματα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.