BUSINESS

Άρθρο δυσφήμηση για την Σαντορίνη από την Telegraph

Άρθρο δυσφήμηση για την Σαντορίνη από την Telegraph

Σε άρθρο με τίτλο: «Δεν θα πήγαινα στη Σαντορίνη – είναι απειλή για την υγεία σας», η βρετανική εφημερίδα Telegraph δυσφημεί το νησί των Κυκλάδων, επικαλούμενη πόρισμα αναλύσεων που πραγματοποίησαν εντός της εβδομάδας ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα στο νησί του ήταν 17 φορές υψηλότερα από ότι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

«Βρήκαμε συγκεντρώσεις άνω των 340.000 λεπτόκοκκων μικροσωματιδίων ανά κυβικό εκατοστό. Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο βρίσκεις 20.000 με 30.000», δήλωσε ο δρ Άξελ Φρίντριχ του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος, που έκανε την έρευνα με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της γερμανικής Nature & Biodiversity Union (NABU).

Ο δρ Φρίντριχ αποδίδει στα πλοία που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μαζούτ στη Μεσόγειο χωρίς αντιρρυπαντικά φίλτρα τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο νησί που επισκέπτονται ετησίως περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες. Η Κομισιόν εκτιμά ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν έως και 50.000 άνθρωποι στην Ευρώπη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.