ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει το χτίσιμο της επόμενης μέρας του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Αρχίζει το χτίσιμο της επόμενης μέρας του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
“Φλερτ” του ΑΟ Μυκόνου με τον Παναγιώτη Καυκή για τη θέση του προπονητή, ψηλά στη λίστα οι Μαυροκεφαλίδης και Γιάννης Αγραβάνης

Η άνοδος στη Β’ εθνική κατηγορία μπάσκετ θεωρείται δεδομένο ότι θα επιφέρει αλλαγές στην εικόνα του ρόστερ μια και η νέα κατηγορία είναι πολύ πιο απαιτητική ακόμη και για την… επιβίωση.

Πρώτο μέλημα των διοικούντων τον κυκλαδίτικο σύλλογο είναι η εύρεση του προπονητή που θα οδηγήσει τους “θαλασσί” στα μονοπάτια της τρίτης την τάξη εθνικής κατηγορίας. Ένα νέο όνομα που ακούγεται τελευταίες ώρες στα μπασκετικά στέκια της Αθήνας για τη θέση αυτή είναι εκείνο του Παναγιώτη Καυκή.

Ο 42χρονος (ημ. γεν. 08/05/1980) τεχνικός από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι του Ηλυσιακού, που φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου του Νότου της Β’ εθνικής και παρέμεινε στην κατηορία, έχοντας ως παίκτη τον “μπάτμαν” του ελληνικού μπάσκετ, τον Αντώνη Φώτση. Μάλιστα, θα καθίσει στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων” και στο αυριανό (25/5) εξ αναβολής παιχνίδι του Ηλυσιακού με αντίπαλο τη ΝΕ Μεγαρίδας, όπου και θα γίνει η απονομή του τροπαίου στη ΝΕΜ για την κατάκτηση της 1ης  θέσης στον Β’ όμιλο της Β’ εθνικής.

203105.jpg

Οι άνθρωποι της Μυκόνου έχουν κάνει ήδη τις πρώτες κουβέντες με τον κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 στην Αλμερία της Ισπανίας και οι πληροφορίες του “SportCylcades” αναφέρουν πως το κλίμα είναι ιδιαίτερα… ζεστό!

Εκτός, όμως, από το θέμα του προπονητή εκείνο που κοιτάζουν στο νησί των ανέμων είναι και η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού του ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, ωστόσο, δύο είναι τα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή αυτής. Αυτά είναι του “Βιτάμ” του ελληνικού μπάσκετ, του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και του μικρού αδερφού του Δημήτρη Αγραβάνη που αγωνίζεται στον Προμηθέα Πατρών, του Γιάννη.

agravanis.jpg

Για τον Μαυροκεφαλίδη δεν χρειάζονται βέβαια συστάσεις… Το πλούσιο βιογραφικό του  γεννημένου στις 25 Ιουλίου του 1984 στο Γιεσενίκ της Τσεχίας σέντερ (2μ.10εκ.) “μιλάει” από μόνο του. Έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό Πειραιώς (2010, 2011), ένα πρωτάθλημα (2014) και δύο επίσης κύπελλα με τον Παναθηναϊκό (2014, 2015), καθώς και ένα πρωτάθλημα Α2 με τον Ιωνικό Νίκαιας το 2019 όπου αγωνίστηκε και στα μισά της σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς στην έναρξή της φόρεσε τη φανέλα του Τρίτωνα.

3058529_183915.jpg

Όσο για τον Γιάννη Αγραβάνη, ο 24χρονος (ημ. γεν. 13/11/1988) σούτινγκ γκαρντ αγωνίζεται από τις 9 Απριλίου στον Προμηθέα Πατρών, όπου στον νικηφόρο (82-95) με την ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα (23/5) στα Άνω Λιόσια πέτυχε 10 πόντους (2/3 τρίποντα). Μέχρι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε φορούσε την “κυανόλευκη” φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ήταν ένας από τους καλύτερους στατιστικά παίκτες του “γηραιού”, με μέσο όρο 10,3 πόντων στη Basket League.

πηγη sportcyclades.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.