ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τα εκατό χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή

Εκδήλωση για τα εκατό χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή

Η χορευτική ομάδα «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» του Απολλώνιου Συλλόγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & το σωματείο «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου» παρουσιάζουν την Κυριακή 29 Μαΐου ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μνήμης και νοσταλγίας.

1922 – 2022, Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή και την άφιξη των Μικρασιατών Ελλήνων στη νέα πατρίδα: Η χορευτική ομάδα «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» του Απολλώνιου Συλλόγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & το σωματείο «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου» παρουσιάζουν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μνήμης και νοσταλγίας στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία και στον Πόντο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με οδηγό τη γνήσια παραδοσιακή φωνή της Αρετής Κετιμέ και την ορχήστρα της.

Συμμετέχει : η Ένωση Ποντίων Σουρμένων

Τοποθεσία: Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου

Ημερομηνία παράστασης: Κυριακή 29 Μαΐου 2022 / Ώρα έναρξης: 20:00 / Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα 35 λεπτά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.