ΤΟΠΙΚΑ

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τέλεσε, κατά το από ετών επικράτησαν έθος, τον Εσπερινό της Κυριακής «του Θωμά» στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μαράθι της Μυκόνου.
Κηρύσσων τον θείο λόγο προς τους συναχθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην καλή απιστία του Θωμά και τόνισε ότι εν τω προσώπω του ο Κύριος μας μακάρισε όλους, κατά τον λόγο Του «μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες, προτρέποντας τους πολυπληθείς πιστούς να κρατήσουν στην ψυχή τους αλώβητη την πίστη τους στο Θεό και διαρκή τη χαρά της Αναστάσεως, η οποία προσφέρει στους ανθρώπους αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη στην υπέρβαση των καθ’ ημέραν δυσκολιών της ζωής.
Ευχαρίστησε, τέλος, την ιδιοκτήτρια του Παρεκκλησίου και την οικογένειά της και απηύθυνε σε όλους τις Πασχάλιες ευχές του.
Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, στον οποίο και θα ιερουργήσει την επαύριον, Κυριακή 23 Απριλίου.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.