ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν boho-roc ρομαντισμό

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν boho-roc ρομαντισμό

Μετά από ένα τριήμερο στη Σαντορίνη, ένα αγαπημένο νησί που με κάνει με την ηφαιστειακή του ενέργεια και τα ηλιοβασιλέματα-καρτ ποστάλ-για νεόνυμφους, να νιώθω σαν να έχω φάει πετιμέζι, μεταφέρθηκα με ένα ημιάθλιο sea jet στη Μύκονο. Το μοναδικό νησί που όταν προσγειώνεσαι ή φτάνεις στο λιμάνι του, ακούς τον κόσμο να φωνάζει με χαρά.

Απόβαση στο νησί της χαράς λοιπόν, αρχές της σεζόν, στο νησί της ακρίβειας, των ατασθαλιών και των ανέμων. Μέσα όμως στον κορεσμό, η Μύκονος ( η Δήλος του σήμερα ενεργειακά σίγουρα) έχει την ικανότητα να κάνει τα ξεκαθαρίσματα της και να κάνει reset.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν διαβάζουμε από ανθρώπους που δεν την γνώρισαν στα “ωραία” της για members clubs δισεκατομυριούχων, για εξωφρενικές τιμές σε ποτά και εστιατόρια και άλλα πολλά που φαντάζουν σαν τα απόνερα του lifestyle των 90ς και ικανοποιούν τους φανς του σεφ που σπέρνει χοντρό αλάτι στα κρέατα.

Από τον Steve Jobs και μετά οι tycoons έχουν αλλάξει styling, οι creative άνθρωποι κάνουν περιουσίες και πλέον δημιουργούν δικούς τους κόσμους, χωρίς γραβάτες, δικά τους στέκια και meeting points, με βασιλιά το Soho House που ξεκίνησε στην Greek Street του Λονδίνου και γιγαντώνεται παγκοσμίως. Για το ελληνικό πρώτο σπίτι του με τα 44 δωμάτια, επέλεξε τη Μύκονο και συγκεκριμένα τον βράχο της Αγίας Άννας, στη Μύκονο. Εξού και ονομάστηκε Soho Roc House. Eκεί λοιπόν στην άκρη της Παράγκας, ανάμεσα στα πιο hardcore κλαμπς, τις ταβέρνες και τα παράνομα ντεσιμπέλ, ξεφύτρωσε μία boho chic όαση με απέριτη κομψότητα και τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια.

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν boho-roc ρομαντισμό-1

Τα δωμάτια του Soho Roc, είναι τα πιο υπέροχα διακοσμημένα και φιλόξενα που έχω μείνει στη ζωή μου. Διαθέτουν ότι μπορείς να φανταστείς. Παίρνεις απλά το μαγιώ σου και πας. Όχι δεν έχουν εσωτερικά τζακούζι και τηλεοράσεις, είναι πραγματικά χλιδάτα. Από θεϊκά στρώματα, μαξιλάρια, αφράτες πετσέτες και κουνουπιέρες μέχρι τον καλύτερο καφέ espresso Grind, κατευθείαν από το Shoreditch. Ένα μπαρ του ονείρου, ελιές για κοκτέιλ, όλη τη σειρά Cowshed με τεράστια μπουκάλια στο μπάνιο για όποιο τύπο μαλλιών διαθέτεις, ό,τι φορτιστή, ό,τι ποτό, ό,τι ψαλίδι-πιστολάκι για μαλλιά ποθεί η ψυχή σου. Ένα δικό σου σπίτι, χωρίς τις έννοιες. Οι πελάτες του Soho έτσι κι αλλιώς κάνουν connect μεταξύ τους, έτσι αυτόματα βρίσκεσαι σε μία ευρυτερη παρέα με ενδιαφέροντες ανθρώπους που δεν ήρθαν “να παρτάρουν” αλλά να απολαύσουν την πραγματική ομορφιά του νησιού.

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν boho-roc ρομαντισμό-2

Απολαμβάνεις την αριστουργηματική κουζίνα του μεγάλη μου αδυναμία η pasta al limone, πίνεις τα picante de la casa σου μέσα στην πισίνα ατενίζοντας το πέλαγος, απολαμβάνεις διακριτική υπέροχη μουσική, βουτάς από την εξέδρα στα καταγάλανα νερά του Paradise, πας στα Ρήνεια με καταμαράν που είναι οργανωμένο με άφθονο ροζέ κρασί και γαριδομακαρονάδες, γυμνάζεσαι σε ένα υπέροχο υπαίθριο γυμναστήριο, κάνεις μασάζ σε ειδικό χώρο ησυχαστήριο και το βράδυ βάζεις τα σανδάλια σου και περπατάς στο Scorpio, το απόλυτο destination στην άλλη άκρη της Παράγκας. Όχι δεν βλέπεις κορίτσια με μεγάλα χείλη να κάνουν σέλφι .Η διακριτικότητα είναι νόμος ομερτά στα Soho. Έτσι μπορεί να σου τύχει να κάτσεις δίπλα στον Daniel Kaluya και να το κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν boho-roc ρομαντισμό-3

Όλη αυτή η διακριτική φιλόξενη exclusive κομψότητα ήταν και πρέπει να είναι η Μύκονος. Είναι τα ήρεμα που ήρθαν να συμπορευτούν με τα άγρια.

Στα εγκαίνια του Scorpios είδα τον περισσότερο κόσμο που είχα να δω χρόνια. Και οι περισσότεροι είμασταν φίλοι. Ο Adam Port στα decks κεντούσε και ακούγοντας το Forms of Love χάζεψα το ηλιοβασίλεμα προς τη Δήλο, χωρίς να νιώθω πως τρώω πετιμέζι.

Έκανα κι εγώ reset σε μία ρομαντική, αισιόδοξη διάθεση για την οποία ευθύνεται το νησί που πάντα με εκπλήσσει. Ο τίτλος του κειμένου ίσως καλύτερα να έγραφε “Αθεράπευτα Ερωτευμένη με τη Μύκονο”.

πηγή https://vogue.gr/living/anazitontas-apegnosmena-enan-boho-roc-romantismo/?fbclid=IwAR1bIu_Rl_iH5pFz6QLpyVwLGjkPLkdhFsp8I8ftQ7I18lKjrtkjn26F6Tc

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.