ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνομίας στα νησιά – Η εικόνα των Κυκλάδων

Ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνομίας στα νησιά – Η εικόνα των Κυκλάδων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κα Ιωάννα Δρέττα, με θέμα την ενίσχυση της ασφάλειας στα νησιά και τις περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, κατά την τουριστική περίοδο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο κ. Λαλούσης διαβεβαίωσε την κα Δρέττα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών προορισμών, των αεροδρομίων και των πυλών εισόδου-εξόδου της χώρας. Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός είπε πως αυτό υλοποιείται ήδη, με ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με επί πλέον 1671 αστυνομικούς και 1035 δόκιμους αστυνομικούς.

Με το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Η ασφάλεια, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς κανείς δεν επιλέγει να επισκεφθεί μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές κι εφέτος αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση. Αυτό αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη του συστηματικού και αποτελεσματικού έργου που έχει γίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία χρόνια. Αυτό το έργο έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο και οι πολίτες από κάθε γωνιά της γης επιλέγουν την Ελλάδα γιατί γνωρίζουν ότι αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό», είπε.

Στις Κυκλάδες, παραδοσιακά, οι περισσότερες αστυνομικές παραβάσεις όπως και περιστατικά εγκληματικότητας, εμφανίζονται σε Μύκονο και Σαντορίνη, δηλαδή στα δύο νησιά τα οποία συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στη Μύκονο όσο και στην Σαντορίνη ιδρύθηκαν Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη, όπως και το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών.

Ουσιαστικά, η λειτουργία των δύο αστυνομικών Υποδιευθύνσεων με ενισχυμένη δύναμη ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μερίμνησε για την επάνδρωσή τους με δεκάδες αστυνομικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου, είχε ληφθεί μέριμνα πριν φτάσουμε στις εκλογές και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε οι δύο Υποδιευθύνσεις των νησιών να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Έτσι, σταδιακά η στελέχωσή τους γίνεται και ικανοποιητικότερη προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να υπάρξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα ασφάλειας σε Μύκονο και Σαντορίνη και να αντιμετωπιστούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα όσα περιστατικά σημειωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Κυκλάδων, αστυνομική Υποδιεύθυνση συστάθηκε πριν μερικά χρόνια και στη Νάξο με σημαντική αστυνομική δύναμη, ενώ η κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση του νομού λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στην Σύρο.

Στα υπόλοιπα νησιά λειτουργούν αστυνομικά τμήματα και αστυνομικοί σταθμοί με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται τα τελευταία χρόνια στην Πάρο, ένα νησί με τεράστια τουριστική ανάπτυξη αλλά με μη επαρκής αστυνομική δύναμη κατά τους θερινούς μήνες.  

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.