ΤΟΠΙΚΑ

Άλλο ένα σημαντικό έργο υλοποιείται με τη συμβολή του Δήμου Μυκόνου.

Άλλο ένα σημαντικό έργο υλοποιείται με τη συμβολή του Δήμου Μυκόνου.

Ξεκινάει άμεσα η αποκατάσταση του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγιάς στη Χώρα Μυκόνου Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου.
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση «Πολιτισμικής Ανάπτυξης» μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων , της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.
Το έργο αποκατάστασης έχει προϋπολογισμό 70.000 € και είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σχετική εξέλιξη καθώς, δεν πρόκειται μόνο για ένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και για ένα πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό μνημείο το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Προγραμματική Σύμβαση στόχος του έργου θα είναι να αντιμετωπιστούν οι βλάβες που έχουν εμφανιστεί στο κωδωνοστάσιο από την οξείδωση των μεταλλικών του στοιχείων και να επιτευχθεί η αποκατάσταση στην αρχική του μορφή.
Όλες οι εργασίες θα υλοποιηθούν βάσει των εγκεκριμένων μελετών και υπό την εποπτεία της εφορίας αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Με την καθοδήγηση & προτροπή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου & Δήλου π. Πέτρου Μαραγκού και τη συνεργασία του Στέλιος Μπρίγγος φθάσαμε ως εδώ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.