ΤΟΠΙΚΑ

Άλλαξε όψη το κοιμητήριο της Μυκόνου

Άλλαξε όψη το κοιμητήριο της Μυκόνου

Όσα χρόνια επισκεπτόμαστε (αραιά αλλά όλοι μας),το εν λόγω κοιμητήριο ,είχαμε να πούμε όλοι μας την λέξη ΝΤΡΟΠΗ .

Τον τελευταίο όμως καιρό με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες ,έχει αλλάξει εντελως η εικόνα του.

Κατά κοινή ομολογία όλων την κατοίκων,με μηδέν έξοδα ,αλλά με πολιτική βούληση και θέληση ,έγινε ένα έργο σημαντικό ,μεγάλης σημασίας .

Ο δημοτικός  σύμβουλος Φραντζέκος  Βιγλιάρης υπεύθυνος  κοιμητηρίων μίλησε με ενθουσιασμό και χαρά γι αυτό το μικρό αλλά πολύ σημαντικό που έγινε.

«Έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια εδώ και λίγους μήνες ,με τον Δήμαρχο,ώστε το κοιμητήριο μας να γίνει στολίδι ,και όχι αφημένο στην τύχη του.Οι τάφοι που ήταν επι κίνδυνοι και σχεδόν χωματερές έκλεισαν,,τα δένδρα κοπηκαν(και σε λίγες μέρες θα κοπούν και τα υπόλοιπα),οι διάδρομοι φτιαχθηκαν,ασβεστώθηκαν,νέες βρύσες τοποθετήθηκαν και ασβεστώθηκαν εσωτερικά ο περιμετρικός τοίχος.

Εξωτερικά όμως έγινε η μεγάλη αλλαγή.Επιτέλους καθαρίστηκε εντελώς η πλατεία και από χώρος πάρκινγκ έγινε μια πανέμορφη πλατεία,όπου κάθε απόγευμα παίζουν παιδιά χωρίς τον κίνδυνο τροχοφόρων και επιτέλους έχουμε άνετη και αξιοπρεπής πρόσβαση στο κοιμητήριο.

Όλοι έχουμε ζήσει τραγελαφικές στιγμές από κηδείες.Τοποθετήθηκαν παγκάκια,πόρτα που κλειδώνει με λουκέτο ωστε μόνο τα αναγκαία οχήματα εξυπηρέτησης του κοιμητηρίου να έχουν πρόσβαση.

Τις τελευταίες ημέρες καθαρίσαμε όλα τα μεγάλα παρτέρια που είναι έξω από το κοιμητήριο,φυτευθήκαν κυπαρίσσια και αλλά φυτά (προσφορά συμπολιτών μας) έχουμε όλοι υποχρέωση να έχουμε το κοιμητήριο μας όπως αρμόζει για τους θανόντες μας.

Σεβασμός,αξιοπρέπεια,στους κεκοιμημενους και για εμάς είναι δείγμα πολιτισμού.Είμαι ειλικρινά χαρούμενος για το αποτέλεσμα και είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την εικόνα που έχει τώρα το κοιμητήριο.

Το επόμενο διάστημα αρχίζουμε εργασίες ,και στο κοιμητήριο :ΜΟΥΣΑΙΝΑ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.