ΤΟΠΙΚΑ

Άγρια ομοφοβική επίθεση στη Μύκονο

Άγρια ομοφοβική επίθεση στη Μύκονο
Οκτώ νεαροί χτύπησαν βάναυσα ένα ζευγάρι Ελβετών στα σοκάκια της Χώρας. Μάταια τα θύματα ζητούσαν βοήθεια από την Αστυνομία

Αβοήθητο απέναντι στην ομοφοβία και την αδιαφορία βρέθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας στη Χώρα της Μυκόνου ένα ζευγάρι Ελβετών ανδρών από τη Λωζάννη, οι οποίοι δέχτηκαν θρασύδειλη επίθεση από οκτώ νεαρούς άνδρες, που παραμένουν μέχρι σήμερα ασύλληπτοι.

Το περιστατικό αναδείχθηκε από συνέντευξη των θυμάτων –που ανέβασαν και σχετικές φωτογραφίες στο Instragram– στην ελβετική εφημερίδα «Le Temps», με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις και να αναδημοσιευτεί σε Μέσα του εξωτερικού.

Ο Ντενί και ο Τεό, 45 και 39 χρόνων αντίστοιχα, βρίσκονταν σε διακοπές στη Μύκονο. Το νησί το είχαν επισκεφθεί άλλες τέσσερις φορές στα 12 χρόνια της σχέσης τους. Τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους στις 2.00 ύστερα από έξοδο στο «Jackie’O», γνωστό γκέι μπαρ του νησιού. Ξαφνικά, οκτώ άνδρες, μικρότεροι σε ηλικία και άγνωστοί τους, τους περικύκλωσαν απειλητικά και άρχισαν να κάνουν «θηλυπρεπείς» κινήσεις.

Το ζευγάρι πίστεψε αρχικά πως πρόκειται για μεθυσμένους που χόρευαν στους δρόμους. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι οκτώ άνδρες όρμησαν πάνω στο ζευγάρι και τους επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές.

«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Ενας από αυτούς με άρπαξε από τον λαιμό, σηκώθηκα, με χτύπησαν με μια πέτρα και έπεσα στο έδαφος. Ενιωθα ότι με χτυπούν όλοι μαζί. Φώναξα το όνομα του συντρόφου μου, νομίζοντας πως δεν του είχαν επιτεθεί. Οταν διαλύθηκαν, τον είδα με αίματα στο έδαφος», περιγράφει ο Τεό. Κατέληξαν με μία σπασμένη μύτη ο ένας, δύο δάχτυλα με εξάρθρωση, πολλά κοψίματα και μώλωπες, ακόμα και στο κεφάλι.

Εξίσου θλιβερό είναι και το γεγονός πως στη συνέχεια της επίθεσης αναζητούσαν επί ώρα βοήθεια στα σοκάκια της Χώρας, αλλά κανένας περαστικός δεν τους βοήθησε, ενώ μάταιη ήταν και η αναζήτηση αστυνομικού. Ενας τροχονόμος τούς είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

«Συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους στους δρόμους και κανείς δεν μας ρώτησε τι πάθαμε», αναφέρει ο Ντενί. Στη συνέχεια πήγαν στο ξενοδοχείο τους για να καλέσουν ασθενοφόρο, χωρίς όμως να απαντήσει κανείς στην κλήση τους.

«Πήραμε ταξί για το Κέντρο Υγείας. Το νοσηλευτικό προσωπικό σοκαρίστηκε και κάλεσε την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί άκουσαν την ιστορία μας και σοκαρίστηκαν επίσης από την άγρια επίθεση, αλλά δεν μας πήραν καταθέσεις. Είπαν πως υπήρχαν μόλις τέσσερις αστυνομικοί για να διασφαλίζουν την τάξη στο νησί» περιγράφουν οι δύο Ελβετοί.

Τελικά η αστυνομία τούς κάλεσε την επομένη. Αφού περίμεναν τις ιατρικές εξετάσεις, οι δύο Ελβετοί προτίμησαν να ξεκουραστούν και έφυγαν όπως είχαν προγραμματίσει, χωρίς να επιθυμούν να μπλέξουν με τη γραφειοκρατία, όπως είπαν.

Αποφάσισαν τελικά να δημοσιοποιήσουν την ιστορία, όπως είπαν «για να προειδοποιήσουμε τον κόσμο, να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να μην κρυφτούμε σαν σιωπηλά θύματα και να συνεισφέρουμε ώστε όλοι να δείχνουν αλληλεγγύη. Αυτό δεν συμβαίνει όταν αρνούμαστε να προσφέρουμε βοήθεια σε έναν τραυματισμένο άνθρωπο στον δρόμο».

efsyn.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.