ΤΟΠΙΚΑ

Άδειασαν οι πισίνες στη Μύκονο

Άδειασαν οι πισίνες στη Μύκονο
Ο δήμος Μυκόνου απευθύνει έκκληση για οικονομία στο νερό καθώς τα αποθέματα δεν επαρκούν για αλόγιστη χρήση.

Έκκληση να χρησιμοποιούν το ντους και όχι να ξεχειλίζουν άσκοπα τις μπανιέρες και τα τζακούζι στα υπερπολυτελή καταλύματά τους, απευθύνει σε Άραβες κροίσους, Ρώσους και λοιπούς εκπροσώπους τους διεθνούς jet set, ο δήμος Μυκόνου.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενημερώνει και όσους διαθέτουν πισίνα ότι αν επιχειρήσουν να
τη γεμίσουν εν μέσω θερινής περιόδου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οριακή στάθμη του νερού στα δύο φράγματα με τις απολήψιμες ποσότητες να είναι μικρότερες από τις ανάγκες, θέτουν την υδροδότηση της Μυκόνου σε άμεσο κίνδυνο.
Για πρώτη φορά στα χρονιά του νησιού στο στόχαστρο έχουν μπει και οι πισίνες, προκειμένου να προληφθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις από τη λειψυδρία και να μην αδειάσουν οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΜ.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στην εφημερίδα, τόνισε: Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουμε τέτοιο μέτρο με στόχο της λελογισμένη χρήση του νερού στο νησί. Υπάρχει φοβερή λειψυδρία φέτος»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.