ΤΟΠΙΚΑ

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: «Ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: «Ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών και είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι των άγριων αντιπαραθέσεων και του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα), ώστε να δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη και εξουσία, κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς.

Αποτελεί πρόκληση για τους λαούς όλου του κόσμου η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.