ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Πάρτε επιτέλους μέτρα προστασίας στα Ειδικά Σχολεία

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Πάρτε επιτέλους μέτρα προστασίας στα Ειδικά Σχολεία

Ενώ συμπληρώνουμε έναν περίπου μήνα από το κλείσιμο των σχολείων και το γενικό lockdown, οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ειδικά νηπιαγωγεία, ειδικά δημοτικά, ΕΕΕΕΚ , ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια),  παραμένουν ανοιχτές και συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς κανένα, ουσιαστικά, πρόσθετο μέτρο προστασίας. Το διδακτικό, επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό στα σχολεία, οι συνάδελφοί μας, συνεχίζουν απρόσκοπτα να παρέχουν εκπαίδευση και υποστήριξη στους μαθητές , χωρίς να προστατεύονται ούτε οι ίδιοι ούτε οι μαθητές τους, στο βαθμό που θα απαιτούσαν στοιχειώδεις κανόνες υγειονομικής προστασίας και χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ειδικό μέτρο προστασίας.

Επισημαίνουμε ως σωματείο όμως και εμεις για άλλη μια φορά ότι :

  • Στις ΣΜΕΑΕ όπου η εκπαίδευση στηρίζεται στην αμεσότητα, στην επαφή και στην επικοινωνία, δεν είναι εύκολο ούτε δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου ανάμεσα σε μαθητές και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία (ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα) αναγκάζονται να μετακινούνται συνέχεια.
  • Οι μαθητές μετακινούνται συνέχεια με μέσα στα οποία δεν τηρούνται τα μέσα προστασίας.
  • Γονείς εκφράζουν συνέχεια τον φόβο και την ανησυχία τους για τα ελλιπή και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.
  • Σε πολλά σχολεία δεν υπάρχει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και αναγκάζονται να πληρώνουν γι αυτό οι συνάδελφοι από την τσέπη τους.
  • Σε πολλές ΣΜΕΑΕ οι σχολικές υποδομές είναι ακατάλληλες, προβληματικές και επικίνδυνες για τον σχολικό πληθυσμό, όσον αφορά και στη διασπορά του ιού.
  • Πολλοί συνάδελφοι ήδη έχουν προσβληθεί από τον covid -19 άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (αυτοί αλλά και συγγενείς τους).

 ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  1. Μείωση μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν τμήματα με περισσότερα από 5 παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σε χώρους πολύ λίγων τετραγωνικών. Κατάργηση του κατώτατου αριθμού μαθητών (4) στα τμήματα των Ειδικών Σχολείων. Ο αριθμός να ορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
  1. Εκ περιτροπής παρουσία μαθητών, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ,προς αποφυγή συνωστισμού στο σχολικό χώρο και στα μέσα καθημερινής μεταφοράς τους.
  1.  Τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία σχολικών νοσηλευτών.
  2. Να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών  στα ΕΝΕΕΓΥΛ ,το διάστημα του lockdown
  3. Προσλήψεις εκπαιδευτικών /ΕΕΠ/ΕΒΠ για την κάλυψη συναδέλφων που αναγκαστικά είναι σε άδεια ειδικού σκοπού. ΌΧΙ μετακίνηση συναδέλφων που είναι τοποθετημένοι στην Γενική Εκπαίδευση.Μένουν ακάλυπτοι μαθητές (με ΔΑΦ ,ΔΕΠΥ) από τα τμήματα ένταξης, την παράλληλη στήριξη και την υποστήριξη του ΕΒΠ
  4. Κάλυψη όλων των ΣΜΕΑΕ με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό
  5. Εβδομαδιαία τεστ covid19
  6. Άμεση απόφαση αναστολής λειτουργίας με κρούσμα .

Όλο το   προσωπικό των ΣΜΕΑΕ  έρχεται σε άμεση επαφή με όλους τους μαθητές, δεν μπορεί να περιμένουμε 3 κρούσματα για να γίνει αναστολή μονάδας ,ενώ όλοι είναι στενές επαφές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.