ΤΟΠΙΚΑ

4η Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο

4η Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο

Επιλεγμένες παραστάσεις για σχολεία, μία πανελλήνια πρεμιέρα για μικρούς και μεγάλους, ένα διήμερο παιδικό εργαστήρι και ένα κυνήγι αναζήτησης κουκλών περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα της πιο διασκεδαστικής γιορτής στο νησί της Μυκόνου.

Πέντε ομάδες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και μία ακόμη που ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο συμμετέχουν στην 4η Γιορτή Κουκλοθεάτρου, που διοργανώνει η ΚΔΕΠΑΜΜ από 26 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2019, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία.

Η διαμόρφωση του προγράμματος, αλλά και ο συντονισμός της γιορτής ανήκουν στην ηθοποιό και εκπαιδευτικό, Εύα Νικηφόρου η οποία μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τη σταδιακή εξέλιξη αυτού του θεσμού, που από την πρώτη κιόλας στιγμή αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από την τοπική κοινωνία. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συνεχή αύξηση του αριθμού των σχολείων που ενδιαφέρονται κάθε χρόνο είτε να φιλοξενήσουν είτε να παρακολουθήσουν κάποιες από τις παραστάσεις. «Πέρυσι ήταν 10 και φέτος ανεβαίνουμε στα 12» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι οι μαθητές που θα διεισδύσουν αυτή τη φορά στον μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου, θα ξεπεράσουν τους 1.500.

Koinignomi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.