ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η περιοδεία του Περιφερειάρχη στις Μικρές Κυκλάδες

Συνεχίζεται η περιοδεία του Περιφερειάρχη στις Μικρές Κυκλάδες
Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά συνεχίζει την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά τη Δονούσα και το Κουφονήσι, ακολούθησαν η Σχοινούσα και η Ηρακλειά, τα πανέμορφα, μικρά, κυκλαδίτικα νησιά, όπου ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Γιάννη Μαργαρίτη, Έπαρχο Νάξου – Αμοργού και Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, είχε συνεργασία με τους Προέδρους των αντίστοιχων Δημοτικών Κοινοτήτων, συνομίλησε με κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ επισκέφθηκε και τα έργα τα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υλοποιεί στα νησιά αυτά, κρίσιμα έργα, ζωτικής σημασίας, που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των λίγων κατοίκων, που από επιλογή ζωής , συνεχίζουν να μένουν σε αυτά και να δημιουργούν.

Στη Σχοινούσα, ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Μιχάλη Σιγάλα και την Αντιδήμαρχο, Νικολέτα Σίμου, επισκέφθηκαν την περιοχή “Λιβάδι” όπου επίκειται η κατασκευή του νέου λιμανιού του νησιού.

Για το «Νέο Λιμάνι Σχοινούσας», η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.760.000 €,προτείνοντας, για λογαριασμό του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης τευχών δημοπράτησης και αφορά στην κατασκευή και ολοκλήρωση των έργων του νέου επιβατικού λιμένα Σχοινούσας, καθώς και της οδού πρόσβασης από τη χώρα προς αυτόν, προκειμένου να ανταποκριθεί το νησί στις υφιστάμενες και μελλοντικές επιβατικές ανάγκες.

Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.