ΚΥΚΛΑΔΕΣ

38χρονος παπάς από τη Μύκονο κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού του με απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου

38χρονος παπάς από τη Μύκονο κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού του με απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου

Την επιμέλεια του παιδιού του κέρδισε από τα ελληνικά και γαλλικά δικαστήρια ένας 38χρονος ιερέας από τη Μύκονο, τον οποίον εγκατέλειψε η 32χρονη Ιταλογαλλίδα σύντροφός του.

Ένα ρεπορτάζ με κοινωνική προέκταση προέβαλε η εκπομπή «Μαζί Σου» της Τατιάνας Στεφανίδου, σχετικά με την υπόθεση του μυκονιάτη νέου ιερέα, ο οποίος πριν χειροτονηθεί γνωρίστηκε, το 2015, και παντρεύτηκε στη συνέχεια μια γαλλίδα τουρίστρια στο νησί των ανέμων, με την οποία δούλευαν, τότε, σε ομοειδείς τουριστικές επιχειρήσεις.

Μαζί απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι το 2016 και λίγο μετά τη χειροτονία του ιερέα, η γυναίκα του έφυγε για την Γαλλία, δήθεν προσωρινά για να πουλήσει το σπίτι της στην Λυών, ωστόσο, μητέρα και κόρη δεν επέστρεψαν ποτέ στην Ελλάδα.

Αντίθετα, η 32χρονη έκοψε κάθε επαφή με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της, στον οποίον απέστειλε αίτηση διαζυγίου. Ο ιερέας, παρά το αρχικό σοκ και τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, δεν το έβαλε κάτω και κινήθηκε νομικά με στόχο να διεκδικήσει ότι περισσότερο προβλέπει η νομοθεσία.

Άρχισε να παρακολουθεί τα social media της γυναίκας κι έτσι εντόπισε τα ίχνη της, ανακαλύπτοντας ότι η σύζυγός του επιδίδεται σε «περίεργο» επάγγελμα. Κατέφυγε στην αστυνομία, έκανε μήνυση σε βάρος της και κατάφερε να κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού του μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου, με το σκεπτικό ότι ο ιερέας είχε περισσότερο χρόνο και δυνατότητα για να ασχοληθεί με την ανατροφή του παιδιού τους.

Η 32χρονη δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της Δικαιοσύνης και απειλείται με αυστηρές κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και την ποινή φυλάκισης. Ο ιερέας προσέφυγε και στη γαλλική δικαιοσύνη προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, καταφέρνοντας να δικαιωθεί, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι το παιδί πρέπει να δοθεί στον 38χρονο, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί.

Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.