ΤΟΠΙΚΑ

Τι θα γίνει με τις απόκριες και ποια μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα

Τι θα γίνει με τις απόκριες και ποια μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα

Ως το αργότερο τις αρχές Μαρτίου, και πάντα εκτός απροόπτου, αναμένεται να αρθούν οι τελευταίοι περιορισμοί στη διασκέδαση, με δυνατότητα τα μπαρ – εστιατόρια, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης να δέχονται και όρθιους πελάτες.

Σε ότι αφορά τις απόκριες, οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαγορευτούν, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί νέα πίεση από τη μεταδοτικότητα του που θα προκαλούσαν. Οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών θα παρθούν εντός των επόμενων ημερών.

Σε ότι αφορά το Πάσχα, υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πάντα θα είναι πολύ καλύτερα και τα μέτρα απλά θα περιορίζονται στη χρήση μάσκας και στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από διάφορες δραστηριότητες. Πάντως η τουριστική περίοδος θα λειτουργήσει κανονικά το φετινό Πάσχα.

«Έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του» δήλωσε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε «κλοιό» απαγορεύσεων οι ανεμβολίαστοι

Η άρση των περιορισμών αφορά φυσικά στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις, και όχι για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, τους οποίους θα συνεχίσου να συνοδεύουν οι περιορισμοί που ισχύουν και σήμερα.

Δεδομένου ότι από τον Μάρτιο – Απρίλιο ξεκινάει στη χώρα μας επίσημα η τουριστική περίοδος, η κυβέρνηση επιθυμεί η εκκίνηση να γίνει σε… καθαρό δρόμο, με την είσοδο στη χώρα για τους ταξιδιώτες να γίνεται πιο εύκολη και πάντα με “διαβατήριο” το Green Pass. Και φυσικά με την οικονομία ανοιχτή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.